Kaip pasirinkti tinkamą šilumos siurblį savo namams ir sodui?

Šilumos siurbliai taupiai naudoja energiją ir yra įvairių konstrukcijų, todėl puikiai tinka jūsų namams ar butui. Prieš renkantis naują šilumos siurblį, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių, įskaitant namo vietą, namų ūkio dydį ir konstrukcijoje naudojamą technologiją. Šilumos siurbliai veikia paimdami šilumą iš šaltinio, pavyzdžiui, krosnies ar vandens šildytuvo, perduodami ją į išorinį įrenginį, pavyzdžiui, kiemo baseiną ar požeminį gręžinį, ir tada grąžindami ją atgal į pirminį šildymo šaltinį. Šilumos siurbliai nėra labai efektyvūs; jie negamina jokios asmeninės energijos, o kad veiktų, juos reikia paleisti rankiniu būdu. Tačiau šilumos siurbliai turi daug privalumų, palyginti su kitais šildymo būdais, pavyzdžiui, krosnimis ir židiniais.

Kas yra šilumos siurblys?

SiurbliaiŠilumos siurblys yra mechaninis įrenginys, kuris perduoda šilumą iš šaltinio į išorinį įrenginį, pavyzdžiui, sieną ar bagažinę, ir tada, kai atidarote duris į lauką, keičiasi šiluma su jumis, namų savininkais. Šilumos siurblys veikia taip, kad šiluma cirkuliuoja viena kryptimi, o paskui ja keičiamasi su jumis, namų savininku, toje pačioje patalpoje arba tam tikrame balkone ar verandoje. Tuomet šilumos siurblys grįžta prie šaltinio ir kartoja procesą, kol šiluma vėl perduodama jums. Šilumos siurblys gali būti vidinis arba išorinis įrenginys ir gali būti užprogramuotas veikti rankiniu arba automatiniu režimu.

Skaityti toliau

Šildymo sistema oras vanduo, koks jos veikimo principas?

Pats principas yra gana paprastas, tačiau tuo pačiu ir išskirtinis dėl savo efektyvumo. Kadangi šildymui naudojamas aplinkos oras, kuris patekęs į vidų dar yra papildomai sušildomas, jog pasiektų reikiamą temperatūrą ir galėtų šildyti ne tik namus, bet ir vandenį. Tiesa, visas išskirtinumas yra tame, jog aplinkos oro energija panaudojama šildymui. Ir taip pat jis patekęs į sistemą dar netiesiogiai susiduria su išeinančiu oro srautu. Tuomet tarp jų vyksta šilumos mainai. Kas garantuoja, jog jau sugeneruota šiluma nebus prarasta ir nuolat išliks sistemoje. O kartu tai leidžia užtikrinti ir maksimalų tokių įrenginių efektyvumą ir kartu ekonomiškumą. Kadangi būtent jie leidžia mėgautis bene pigiausiai kainuojančia šiluma. Ir tam tereikia elektros energijos, kurios sunaudojama pakankamai nedaug, ypač, jeigu temperatūra nenukrenta labai drastiškai ir lauke nėra minus keliolika laipsnių.

Ar brangūs tokie įrenginiai?

Tai pakankamai modernūs bei inovatyvūs įrenginiai, kurie labai sparčiai populiarėja. Todėl sėkmingai konkuruoja jau su daugeliui įprastomis sistemomis. Tačiau šildymo sistema oras vanduo tikrai nebus ta, dėl kurios kainos reikėtų nerimauti. Kadangi tokie įrenginiai kainuoja labai panašiai, kiek ir daugelis kitų analogišką funkciją atliekančių gaminių. O daugiausiai kaina priklauso nuo jo galingumo, gamintojo bei konkretaus modelio pasirinkimo. Todėl visuomet galima atrasti tiek ekonomiškesnių, tiek ir geriau žinomų vardų gaminių. Aišku, pernelyg taupyti taip pat nereikėtų, kadangi svarbu, jog ši sistema būtų pakankamai galinga, jog galėtų aprūpinti namus šiluma. Taip pat nusprendus atnaujinti jau turimą šildymo įrenginį reikėtų pasidomėti apie galimybę pasinaudoti valstybės parama bei gauti kompensaciją. Kadangi renkantis šiuos modernius bei ekologiškus įrenginius galima susigrąžinti dalį už juos sumokėtų pinigų. Kas tikrai sumažins galutines išlaidas.

Skaityti toliau

Trimerių dalys: būkite pasiruošę naujam sezonui

Vasaros sezonu vienas svarbiausių darbų yra žolės pjovimas. Tai svarbus darbas, kurį reikia dirbti nuolat. Ypač vasaros pradžioje, kai žolė labai sparčiai tiesiasi į viršų. Todėl tam, kad darbas būtų atliekamas paprasčiau ir rezultatas džiugintų, reikalinga pritaikyta įranga. Trimerių dalys internete jau tampa populiarios dar pavasarį, kai dar tik ruošiamasi naujam sezonui.

Kaip pasiruošti naujam sezonui?

Prieš kiekvieną sezoną, reikia patikrinti turimą techniką ir įvertinti, ar ji yra pasiruošusi naujiems darbams. Vienas nemaloniausių dalykų yra tai, kai pradėjau šienauti žolę, supranti, kad trimeris neveikia arba pjauna ne taip, kaip turėtų. Tuomet tenka ieškoti atsarginių dalių, laukti, kol jos atkeliaus, užsiimti remonto darbais. Visa tai užtrunka ilgai, o tuo metu žolė nepjaunama ir toliau puikiausiai auga. Taigi, atlikus visus darbus, tenka pjauti dar ilgesnę žolę, o tai kelia pavojų, kad įranga gali sugesti.

Tad prieš kiekvieną sezoną reikia įvertinti, ar darbus galite pradėti. Geriausiai tai daryti dar prieš prasidedant šienavimui, kad liktų laiko pasiruošimui ir atsinaujinimui. Trimerį reikėtų sutepti, patikrinti, ar turite pakankamai šviežio tepalo ir kuro. Taip pat reikėtų apžiūrėti patį trimerį ir įvertinti, ar jis kažkur nesurūdijo. Apžiūrėkite, ar po žiemos, jeigu liko dar valo, jis yra tinkamas naudoti, ar reikėtų pirkti naują. Galiausiai reikėtų trimerį užvesti ir pabandyti pašieniauti, kad galėtumėte įvertinti, ar įrankis veikia tinkamai, ar visos trimerių dalys tinkamai veikia.

Skaityti toliau

Kodėl verta turėti oro kondicionierių namuose?

Kartais žmonės gali paklausti: ,, kam yra naudojami oro kondicionieriai"? Oro kondicionierius yra sistema, kuri gali atvėsinti patalpas, pašalindama iš patalpos šilumą ir išnešdama ją į lauką. Kondicionieriai naudojami namuose, ofisuose, mokyklose ir dar daugelyje vietų. Reikėtų nepamiršti, kad kondicionieriai skirti ne vien patalpoms vėsinti, tačiau suteikti ir sveikesnį oro klimatą.

Sumažinama drėgmė

KondicinionieriaiVienas iš pagrindinių kondicionavimo sistemų privalumų, kad jos gali sumažinti esamą drėgmę patalpose. Gyvenant patalpose, kurios apsaugotos nuo drėgmės, gali pagerinti Jūsų sveikatos būklę. Didelė drėgmė yra susijusi su pelėsiu, saulės smūgiais, dehidratacija ir dulkių erkutėmis.

Sumažinama astmos priepuolių tikimybė

Kiekvienas oro kondicionierius turi filtrą, kuris filtruoja ir dezinfekuoja orą, kuriuo mes kvėpuojame. O tai padeda sumažinti astmos priepuolių tikimybes, kadangi yra šalinamos dulkės, žiedadulkės ir užkertamas kelias pelėsiui ir jo augimui. Pelėsis yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl gali kilti alergenų reakcijos ir problemos su kvėpavimu.

Skaityti toliau

Patarimai geram miegui

Sunkios antklodėsVisi miegame, visi žinome, kad miegas yra svarbu, bet vis dėlto dažnas iš mūsų miegą yra linkęs nuvertinti. Geriau padirbsiu, pasportuosiu ar panaktinėsiu nei miegosiu. Deja, toks požiūris yra klaidingas dėl daugybės priežasčių. Visų svarbiausia – nemiegodami kenkiame sau – savo organizmui, savo smegenims. Yra daugybė atliktų tyrimų, kurie įrodė, kad neišsimiegojus mūsų produktyvumas gerokai krenta, tad įdėtos ekstra valandos dirbant nueina veltui – mes dirbame daugiau, bet padarome mažiau. Iš kitos pusės – visi žinome, kaip gera nusnausti per pietus ar dar minutėlei ryte atidėti žadintuvą ar tiesiog gerai išsimiegoti. Tiesa miegui kenkia ir daugelis veiksnių, kurie dažnai ignoruojami arba galvojama, kad jie kaip tik – padeda užmigti, pavyzdžiui alkoholis. Nors alkoholis “išjungia”, tačiau miego kokybei jis stipriai kenkia, todėl ryte anksti prabundame, jaučiamės prastai dieną. Kita dažna problema – negalėjimas užmigti dėl streso, pervargimo, rėžimo neturėjimo, įkyrių minčių ar pašalinių dirgiklių. Nemigai gydyti žmonės pasitelkia įvairias priemones, kurios gali padėti – vaistai su valerijonu ar melatoninu, sunkios antklodės, cbd aliejai, arbatos su kanapėmis, ramunėlėmis ar kitomis žolelėmis. Kai kas skaito knygą ar žiūri kokį serialą, klausosi laidų ar eina pasivaikščioti vakare. Visi šie produktai ir veiksmai gali padėti, tačiau natūraliai žmogus turėtų užmigti pats ir atsikelti be žadintuvo. Duosime keletą patarimų – visų pirma venkite kofeino. Net jei galvojate, kad kava jūsų miegui nekenkia, tai nėra tiesa – kofeinas iš žmogaus kūno pasišalina per keliolika valandų, todėl išgėrus vakare, jūsų organizmas dar nebus jo pašalinęs. Laikykitės rėžimo – eikite miegoti ir kelkitės tuo pačiu metu net ir savaitgalį. Jūsų kūnas natūraliai pradės jus migdyti ir budinti atėjus laikui – esame įpročių vergai, tad geriau, kad tie įpročiai būtų sveiki. Prieš eidami miegoti, stenkitės nurimti – nesportuokite, venkite adrenaliną keliančių veiklų, darbo, streso, ar tiesiog intensyvių, emocijas keliančių filmų. Paruoškite kambarį miegui – gerai išvėdinkite, laikykite kiek žemesnę temperatūrą, žiūrėkite, kad kambaryje būtų tamsu ir tylu. Laikydamiesi šių pagrindinių taisyklių su laiku turėtumėte pausti, kad vis lengviau užmiegate, o miegas darosi vis geresnis. Jei turite rimtų problemų dėl miego – konsultuokitės su savo šeimos gydytoju.