Apie profesionalaus vertėjo įdirbį ir naudą visuomenei. Patirtimi dalijasi vertėjas

Metropolis.lt

Kad ir kaip labai išpuoselėtas dirbtinis intelektas yra, tačiau jis vis tiek niekada nebus toks geras, kad gebėtų pakeisti žmogaus įdirbį. Ir tai yra nepriklausomai nuo žmogaus darbo sferos.

Štai dažnai tenka išgirsti, kad robotai puikiai verta tekstus. Galbūt tokiu atveju vertimo paslaugos nėra reikalingos visai? Taip tikrai nėra. Vertimas reikalauja ne tik žodžių išmanymo, tačiau taip pat ir empatijos, kuri leidžia džiaugtis vertimu.

Apie vertėjo amatą pasakoja paslaugas teikiantis Džiugas.

Vertėjo profesija

Vertėjo profesija yra sena ir garbinga. Ji egzistuoja jau nuo pat žmonijos rašto atsiradimo. Vertėjai atlieka itin svarbų vaidmenį siekiant užtikrinti sklandų bendravimą tarp skirtingų kalbų vartotojų ir kultūrų atstovų. Šiandien vertėjų poreikis itin didelis, nes pasaulis tampa vis labiau globalizuotas, o tarptautinis bendradarbiavimas įgauna vis didesnę pagreitį.

„Vertėjo profesija vis kito. Gali atrodyti, kad šiuo metu vertėju būti labai paprasta, kadangi yra daug pagalbos iš kompiuterių. Tačiau ši pagalba ne tokia reikšminga kaip daugelis galvoja“,- teigia Džiugas.

Skaityti toliau

Iš ko gaminamos kepimo formos?

Kepimo formos yra reikalingos tiek maisto ruošimo mėgėjams, tiek ir profesionalams. Šiandien jos yra gaminamos iš itin įvairių medžiagų, todėl kviečiame apie tai sužinoti daugiau.

Metalas

  1. Aliuminis: Lengvas, gerai paskirsto šilumą, greitai įkaista ir atvėsta, nebrangus. Tačiau gali deformuotis aukštesnėje temperatūroje ir reaguoti su rūgščiomis maisto medžiagomis.
  2. Nerūdijantis plienas: Patvarus, atsparus deformacijoms ir rūdims, tolygiai įkaista ir išlaiko šilumą, gali būti naudojamas aukštesnėje temperatūroje. Brangesnis nei aliuminis.
  3. Ketaus: Labai tvirtas, tolygiai įkaista ir ilgai išlaiko šilumą, suteikia kepiniams traškią plutelę. Sunkus, brangus, gali rūdyti.

Kiti pasirinkimai:

1.Silikonas – lankstus, patogus išimti kepinius, atsparus karščiui iki 240°C, nelimpantis, lengvai valomas. Gali ne taip tolygiai kepti kaip metalinės formos.

2. Keramika – elegantiška, tolygiai įkaista ir išlaiko šilumą, atspari įbrėžimams. Trapi, gali įskilti, brangi.

3.Stiklas – atsparus karščiui, leidžia stebėti maisto kepimo procesą, elegantiškas. Trapi, gali įskilti, ne taip tolygiai įkaista kaip metalinės formos.

4. Emaliuoti metalai – metalinė forma padengta emaliu, suteikiančiu jai nelimpančių savybių ir spalvingą išvaizdą. Emalius gali įbrėžti ir nuskilti.

Skaityti toliau

Kaip pasirinkti tinkamiausias dušo duris?

Dušo durys – vienas iš tų gaminių, be kurio tikrai neišsiversime, jei norite gyventi gražiai ir estetiškai, o taip pat – užtikrinti privatumą. Na, o, kaip jas išsirinkti, apie tai netrukus ir pakalbėsime plačiau.

Kas svarbu renkantis dušo duris?

Renkantis dušo duris vonios kambariui, reikia atsižvelgti į keletą esminių veiksnių, siekiant užtikrinti funkcionalumą, komfortą ir estetiką:

1. Vonios kambario erdvė:

Dydis: išmatuokite erdvę, kurioje bus montuojamos dušo durys, įskaitant plotį, aukštį ir durų angos dydį. Pasirinkite duris, atitinkančias šiuos matmenis, užtikrindami patogų įėjimą ir išėjimą iš dušo kabinos.

Forma: Atsižvelkite į dušo kabinos formą. Stačiakampėms kabinoms tinka stačiakampės arba kampinės durys, o pusapvalėms – kampinės durys.

2. Durų tipas:

Varstomos durys: Klasikinis variantas, atsidarantis į vieną pusę. Reikalauja pakankamai erdvės prieš duris, kad jos galėtų laisvai atsidaryti.

Stumdomos durys: Sutaupo erdvę, nes durys slenka palei sieną. Gali būti vienos, dviejų arba trijų dalių.

Skaityti toliau

Veido tonikai – kasdienei odos priežiūrai

Tinkama veido odos priežiūros rutina gali padėti sustabdyti laiką. Tai pirmiausia turėtų atminti tie, kurie darosi plastines operacijas bei jomis nori visiškai panaikinti raukšles. Kova su jomis neturėtų būti tokia sudėtinga. Lygiai taip pat reikia suprasti, kad tam tikri senėjimo procesai yra neišvengiami.

Štai kasdienai reikalingi veido tonikai. Tiek ryte, tiek vakare jie gali padėti atgaivinti savo veido odą ir tuo pačiu sustabdyti laiką.

Svarbiausia rasti toniką, kuris geriausiai atitinka Jūsų odos tipą ir tuo pačiu naudoti jį kasdien. Priežiūros rutinoje labai svarbus yra reguliarumas.

Veido tonikai Asianblossom.lt

Kas yra veido tonikas?

Veido tonikas yra skystas odos priežiūros produktas, kuris naudojamas po veido prausimo. Jis padeda pašalinti nešvarumus ir makiažo likučius, atkurti odos pH pusiausvyrą ir paruošti odą drėkinimui.

Yra daug skirtingų tipų veido tonikų, todėl svarbu pasirinkti tokį, kuris tinka jūsų odos tipui. Jei turite riebią odą – rinkitės priemonę, kurioje yra alkoholio ar salicilo rūgšties. Jei turite sausą odą – ieškokite toniko, kuriame yra drėkinančių ingredientų, tokių kaip hialurono rūgštis ar alavijo sultys. Jei turite jautrią odą – tinka tonikai be alkoholio ir kvapiklių.

Veido toniko naudojimas

Skaityti toliau

Dantų implantai – inovatyvus požiūris į savo sveikatą

Gyvenimas be nuosavų dantų gali atrodyti labai sudėtingas. Juk tai reiškia ne tik sunkiau sukramtoma maistą, tačiau taip pat ir socialines problemas, kadangi dažnas nejaukiai jaučiasi, kai jo burna yra be dantų.

Belieka tik džiaugtis, kad šiuo metu dantų atkūrimo galimybių yra labai daug. Viena jų yra dantų implantai all on 4. Taip pat yra ir dantų implantai all on 8 bei kitos implantacijos galimybės.

Svarbiausia, kad pažangi technologija leis rasti tokį dantų atkūrimo metodą, kuris labiausiai tinka Jūsų atveju. Ir netikėkite mitu, kad paslaugos kainos yra brangios.

Pasiekiamas natūralumas

Dantų implantai yra vertinami dėl daugelio privalumų. Svarbiausia, žinoma, ilgaamžiškumas ir patikimumas. Tačiau daugeliui ne ką mažiau svarbu yra ir tai, kad implantai atrodo natūraliai, tarsi tikri dantys.

Netekus nuosavų dantų gyvenimas gali atrodyti nebeprasmingas. Juk nebesinorės bendrauti, dažniausiai taip pat atsiranda ir socialinė atskirtis. Taigi, implantai padeda ne tik sutvarkyti fizinį žmogaus kūną, tačiau taip pat ir išvengti psichologinių problemų, kurios gali kilti.

Kuriama naudojant IT ir robotus

Skaityti toliau