Kokie kalbos paruoštukai reikalingi kiekvienam renginių vedėjui?

Geras renginiu vedejas yra ne tik pasiruošęs renginio programą ir išmokęs svečių vardus, kuriuos reikia pasikartoti, bet ir iš patirties yra suformavęs tam tikrą kalbėjimo "užpildą", kuris praverčia netikėtose ir įprastose situacijose, vedant renginius. Štai kokius paruoštukus galvoje turėtų turėti kiekvienas renginių vedėjas, kad renginiai praeitų sklandžiai.

Pasisveikinimai ir prisistatymai

Paprastas standartinis dalykas, kurį turi mokėti padaryti renginiu vedejas tikrai gerai – tai įeiti į sceną, prisistatyti, pasisveikinti ir užmegzti kontaktą su publika. Tam gali tekti turėti pasiruošus keletą skirtingų prisistatymo intonacijų, kalbėjimo būdų. Kaip prisistatysite, priklausys nuo to, kur ir kokį renginį vesite. Ar tai prabangus renginys, ar vakarėlis jaunimui, ar garbių svečių su smokingais priėmimas, apdovanojimai, valstybinė šventė ir pan. Reikia nuo pat pradžių mokėti paduoti tinkamą toną ir nekartoti tokių klaidų kaip kad frazė "ar jums čia linksma".

Pasakojimai, nesklandumų pauzėms užpildyti

RenginiaiVienas svarbiausių dalykų, už kurį tikrai bus gerai vertinamas tinkamai pasiruošęs renginių vedėjas – tai įvairios trukmės pasakojimai, kurie būtų pasakojami labai įtraukiančiai, ir kurie užpildytų neplanuotas arba įprastas pauzes. Tokių pauzių gali atsirasti tuomet, kai kažkas netikėto atsitiks ir reikės laukti kol, pvz., tvarkomas apšvietimas. Arba galbūt vėluojant kažkokiai daliai, ar kol keičiasi svečiai, atlikėjai ant scenos. Kartais tokiom pauzėms bus numatytos kalbos – kažkokie specifiniai akcentai, galbūt rėmėjų paminėjimas, o gal kažkokie specialūs parašai. Visa tai bus svarbu, tačiau tai bus kas kita nei įprasta. Įprastam reikalui geras renginių vedėjas turi būti pasiruošęs tinkamų istorijų bagažą. Tad dirbti reikia ne tik prieš renginį, bet ir visada, nuolatos – stebėti aplinką, savintis, mokytis geras istorijas.

Žaidimai

Skaityti toliau

Dviračio perdažymas su kompresoriumi

Kuomet galvojate apie tai, kam galėtų būti reikalingi menteliniai kompresoriai, vertėtų galvoti nebūtinai tik apie didžiulius, masinius ir grandiozinius auto remonto reikalus, bet ir kartais galbūt apie mažesnių metalinių dalykų perdažymą, kuriam taip pat gali būti reikalingas kompresorius ir kompresoriaus nuoma. Štai, pavyzdžiui, galima persidažyti tiesiog dviratį, ir tai bus puiki praktika.

Dažna dviračių problema – nusidėvėję spalvos

Naujas kompresoriusIš tiesų, toks paprastas dalykas kaip dviračio rėmo perdažymas, atnaujinimas, gali būti puikus dalykas. Kodėl? Visų pirma, dėl to, kad tai iškart pakeis dviračio veidą ir privers dviratį atrodyti tarsi naują. Tai paprastas būdas sukurti geresnį dviračio veidą labai pigiai ir paprastai. Tad nesijaudinkite, dviratis gali būti tai, ką jūs naudojate savo reikalams prieš tai jį nebrangiai atnaujinus. Dviračiai, kurie dažnai naudojami, neišvengiamai nuolatos atsiduria įvairių smūgių zonose: kartais nutinka taip, kad jie yra apibraižomi labiausiai tada, kai pastatomi stovėti su kitais dviračiais. Kartais jiems grėsmė iškyla tada, kai jie vežami ant automobilio galo į kitą miestą. Jeigu tvirtinimo sistema bloga, tai dviratis gali labai apsidaužyti važiuojant. Ilgiau panaudotą dviratį verta atnaujinti morališkai – suteikti jam naują spalvą. Tokios priemonės kaip geri emaliniai dažai ir, pvz., Gardner Denver kompresoriai, gali labai padėti sukurti kur kas geresnį dviračio veidą.

Dviračio paruošimas dažymui

Skaityti toliau

Plastinė chirurgija: kaip lietuvės lenkia vakarietes…

Plastinės chirurgijos galimybės šiuo metu yra labai plačios. Ne tik todėl, kad pasiūloma vis daugiau inovatyvesnių būdų, kurie padeda patobulinti savo kūno linijas, tačiau tuo pačiu ir sumažintos kainos leidžia beveik visiems, kurie nori atrodyti puikiai – rinktis šią galimybę.

Kiekviename regione egzistuoja tam tikros skirtingos tradicijos ir tuo pačiu požiūris į operacijas. Visiškai natūralu, kad kol vienose valstybėse tai yra labai priimtina paslauga, kuri gali padėti atrodyti taip kaip labiausiai norite, tuo tarpu kitus vis dar kalbama apie tai kad reikia džiaugtis tokiu kūnu, kokį davė gamta ir pačios įvairiausios operacijos yra tiesiog nereikalingos. O dar plius įvertinus, kad joms reikia skirti investicijų – paprasčiausiai pagalvokite, ar tikrai verta.

Palyginus lietuvaičių ir vakarų moterų grožio etalonus ir tuo pačiu tendencijas – galima išskirti tam tikrus aspektus. Kol vieni jų skiria lietuvaites nuo vakariečių, kurios noriai lankosi pas plastikos chirurgus, tačiau tuo pačiu galima pastebėti ir tam tikrus panašumus, kurie suvienija visas modernias šalis, kur plastinę chirurgija atliekama naudojant moderniausias ir aukščiausio lygio priemones.

Skaityti toliau

Mikroautobusų nuoma: pagal kokius kriterijus būtina vertinti transporto priemonę?

Jei pirmą kartą gyvenime planuojate pasinaudoti mikroautobusų nuomos paslaugomis, vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad pagal tam tikrus kriterijus turėtumėte vertinti ne tik paslaugos teikėją, bet ir transporto priemones. Tačiau tokiu atveju dažnai susiduriama su dilema, nes ne visada aišku, kas svarbiau. Kas svarbiausia? Į kokius akcentus būtina atkreipti dėmesį? Apie tai – jau netrukus.

Savaime suprantama, vienas svarbiausių akcentų yra kelionės saugumas. Ar ji tokia ir bus, nemaža dalimi priklausys nuo transporto priemonės. Taigi, prieš pasirinkdami būtinai įvertinkite jo pagaminimo metu, istoriją, pasidomėkite TA apžiūros rezultatais. Jei vis šie aspektai bus vertinami palankiai, galite manyti, kad radote transporto priemonę, kuri garantuos saugią kelionę.

Ne paslaptis, kad keliaujant yra labai svarbu užtikrinti ne tik saugumą, bet ir komfortą. Taigi, renkantis transporto priemonę, būtina atkreipti dėmesį į tokias aplinkybes, kaip: sėdynių forma, jų padėčių skaičius, svarbiu rodikliu gali tapti ir apmušalo rūšis. Dar daugiau – atkreipkite dėmesį ir į tai, ar salone yra pakankamai vietos, kaip paskirstytos sėdėjimo vietos; ar bus užtikrinamas sveikatai palankus mikroklimatas ir t.t.

Skaityti toliau