Antkapiai – pirkite internetu

Kiekviena išbaigta kapavietė turi turėti antkapius, kurie tarsi įprasmina ir iki gal išbaigia kapo vietą. Kadangi egzistuojančių antkapių pasirinkimas yra labai platus – rekomenduojam susidėlioti kriterijus ir pasirinkti teisingai. Antkapiai pasirenkami pagal daug skirtingų aspektų, tačiau svarbiausias jų, kad primintų velionį. Antkapiai internetu yra pats geriausias pasirinkimas, kokį tik mes jums rekomenduojame išbandyti. Jeigu anksčiau žmonės keliaudavo į patį artimiausią saloną ir pirkdavo tą antkapį, kuris pirmas pasimaišydavo po akimis, tai šiuo metu skiriama vis daugiau dėmesio, kad pasirinkimas būtų teisingas. Virtualiose prekybos vietos suteikia galimybę palyginti skirtingus aspektus ir nuspręsti, kuris variantas tinka labiausiai.

Antkapiai internetuAntkapiai gali būti pasirenkami pagal:

  1. Savo kainą. Žinodami, kiek galite išleisti – paprasčiau atrasite jums labiausiai tinkamą variantą.
  2. Tuo pačiu įvertinami turėtų būti ir stiliaus aspektai. Tikrai pavyks atrasti, ko ieškote.
  3. Pasižiūrėkite, kokio dydžio antkapiai Jums yra reikalingi.
  4. Įvertinkite ir individualius užsakymus. Galbūt norite ko nors išskirtinio ir ką turite tik jūs?
  5. Pasidomėkite, kokie antkapiai dar egzistuoja išskyrus marmuro? Gal jums reikia medinio?
  6. Įvertinkite ir tai, kad antkapiai gali skirtis savo spalvomis.
  7. Geba skirtis ir savo tarnavimo laiko tarpu. Bent jau skiriasi laiku, kiek jie bus kuo gražesni neprižiūrimi.

Skaityti toliau

Filmo apie Čiurlionį recenzija

Tikriausiai ir Lietuvos kino kūrėjai, gerbėjai, ir M. K. Čiurlionio fondas, ir visi menininko artimieji labai džiaugėsi, kai pagaliau prieš kelis metus buvo pristatytas filmas apie Čiurlionį „Laiškai Sofijai“. Mes taip pat, kaip žmonėms, kuriems įdomu ir, kas vyksta Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, ką veikia M. K. Čiurlionio fondas, kur kokie minėjimai bus, kaip žmonės, skaitę Sofijos laiškus, nusprendėme nueiti į šį filmą. Buvo tikrai graži diena.

Tikėjomės daug pamatyti

Filmas apie ČiurlionįŽinant, kokia spalvinga buvo Čiurlionio praeitis, kokiuose įdomiuose kultūriniuose ir politiniuose procesuose jis dalyvavo, gyveno perversmų laikais, turėjo daug tarptautinių ryšių, labai įdomu pamatyti tokį filmą vien dėl to istorinio laikotarpio prikėlimo. Manau, kad istorinio laikotarpio prikėlimas prasideda nuo kiekvieno mažo žmogaus gyvenimo detalių, eina iki jo laikmečio patyrimo, kai gyvena ir kuria žmonės, kurie dar tik brėžia svarbių pokyčių apmatus. Filme viskas iš detalių turi susilieti į visumą, į galingą paveikslą. Svarbu ir kaip yra apsirengę aktoriai, ir kokie vaizdai parodomi. Tačiau tas visas derinys neturi būti grubus, paskubomis atliktas. Reikia mokėti tokius dalykus daryti.

Ką pamatėme

Skaityti toliau

Darbo skelbimai Kaune – ar žinote, kokiomis efektyviausiomis priemonėmis būtų galima rasti norimą, puikiai apmokamą, darbovietę lokalioje vietovėje?

Kai kurie žmonės yra linkę manyti, kad vien tik nusiųsti asmeninio gyvenimo aprašymą, kuris, be viso to, dažniausiai ir būna parašytas itin atmestinai, itin pasyviai ir nesukeliantis jokios papildomos motyvacijos darbdaviui, jog būtų pastarasis įtikintas, kad niekam kitam, kaip tik jums darbo vieta yra reikalinga, tačiau tokie rezultatai nėra taip jau nesunkiai, ir naiviai, jeigu būtų galima taip pasakyti, pasiekiami.

Darbo paieška KauneŽinoma, visuomet būtų galima rasti tokių kompanijų, kurios masiškai priima darbuotojus vien tam, kad suvokia, jog laikui bėgant dalis jų bet kuriuo atveju norės pakeisti turimą darbo vietą – teigiant kitais žodžiais, esą vykdoma itin didelė cirkuliacija darbo ištekliais, siekiant, kad visuomet būtų žmonių, galinčių dirbti. Be to, reikėtų suvokti ir tai, kad tokio tipo darbai dažniausiai nereikalauja visiškai jokių kvalifikacinių žinių, todėl natūralu, kad ir darbo gavimas nebetampa ir tokia didele, baisia ir ryžto reikalaujančia užduotimi.

Vis dėlto, mūsų šiandienos turinio tema esą darbo skelbimai Kaune – norėtume plačiau pasigilinti į tai, kokios galėtų būti pačios efektyviausios priemonės žmonėms, norintiems rasti darbo vietą viename iš didžiausių šalies miestų. Iš tiesų, reikėtų iš karto pastebėti tai, kad viso turinio esmė bus vykdoma lokaliu pagrindu, todėl ir taikomos metodikos turėtų šiuo atžvilgiu pasirodyti labiau, nei tiesiog priimtinos. Viliamės, kad informacija bus pasiekiama žmonėms itin patraukliai, o be viso to, jog ir bus įgyjama ne vien tik, kad nauda, tačiau taip pat ir papildoma motyvacija.

Skaityti toliau

Mano vaikystės žiūronai

Vaikiški žiūronaiVaikystėje ziuronai man atrodė kažkas nuostabaus. Pati neturėjau, bet matydavau, kaip su jais žaidžia keli vyresni berniukai lauke. Tarp kiemo vaikų visada yra galinga ir griežta hierarchija. Tokios turbūt net karaliaus rūmuose nebūdavo. Berniukai nežaidžia su mergaitėmis, o ypač – su mažomis mergaitėmis. Todėl man gauti žiūronų pažaisti būdavo be šansų. Tačiau aš visgi kartais įsigudrindavau gauti su jais pasilinksminti.

Už atliktus darbus

Reikėtų pasakyti, kad žiūronai man atrodė labai ypatingi dėl to, kad žinojau, jog jie priartina vaizdą, ir kad matydavau, kaip su jais žaidžia berniukai. Jie žaisdavo, kad yra jūrų kapitonai, piratai, medžiotojai. Mes pavydėjome to daikčiuko, nes pačios tik galėjome žaisti su lėlėmis, kurios nemokėjo tokių kietų triukų. Tačiau buvo vienas žeminantis būdas, kaip gauti tai, ko nori, iš vyresnių kiemo berniukų. Reikėdavo padaryti kokį nors darbą ir už tai būdavo galima išsiderėti. Todėl kelis kartus tokiais būdais ir gavau žiūronų. Už tai, kad nuravėjau vieno berniuko daržą, kurį jam buvo davę mama nuravėti, gavau 15 minučių pabūti su žiūronu. Su daugybe grasinimų, kas bus, jeigu ziuronai bus grąžinti sulaužyti. Už kitokius darbelius – nuėjimą į parduotuvę, mažylio priežiūrą, žolės sugrėbimą ir pan. – gaudavau po 1 ar 2 minutes pažaisti su žiūronu. Niekas niekada neduodavo tiesiog žvilgtelėti bent kartą be jokio mokesčio.

Vagystė

Skaityti toliau

Renkamės kompresorių

Šiuolaikinėse įmonėse įvairūs kompresoriai nieko jau nebestebina. Nesvarbu ar užsiimama statybomis ar įvairių pramonės prekių gamyba, nes visur yra reikalinga technika ir prietaisai padedantys pagreitinti, ir tinkamai atlikti darbus. Kaip pasirenkami kompresoriai? Tai dažnas klausimas tiems, kuriems jie tampa reikalingi.

Prieš nusprendus kokį prietaisą įsigyti reikia žinoti, kad kompresorius gali būti kelių tipų. Tai gali būti sraigtinis, stūmoklinis, mentelinis arba medicininis. Priklausomai nuo darbo specifikos pasirenkamas tinkamas įrenginio tipas. Daugelis galvoja, kad gali rasti įrenginį, kuris atliks įvairias funkcijas, tačiau universalaus kompresoriaus nėra, todėl būtina tiksliai pasirinkti tik tą, kurio atliekamos funkcijos jums reikalingos.

Kompresoriai JumsNepriklausomai nuo kompresoriaus rūšies yra svarbu pasirinkti tinkamą gamintoją. Tai svarbus kriterijus, nes nuo to priklauso prietaiso ilgaamžiškumas. Jeigu dvejojama, kas yra geras gamintojas, tai visuomet galima kreiptis pagalbos į pardavėjus, kurie patars, koks gamintojas tiks konkrečiu atveju. Kitas, tačiau ne mažiau svarbus kriterijus – tipas. Nors universalaus kompresoriaus nerasite, tačiau kaip universaliausias sprendimas minimas sraigtinis kompresorius. Nemanykite, kad jie tinkami tik didelėse įmonėse, kuriose gamybos apimtys didžiulės. Tai ne tiesa. Net ir smulkus gamybininkas gali puikiai pasinaudoti sraigtinio kompresoriaus darbu. Kartais reikalingi itin profesionalūs įrenginiai. Tai bus stūmokliniai oro kompresoriai. Jie laikomi vieni iš profesionaliausių. Vis dėl to, jie netiks smulkiems verslininkams, nes jie naudos daug energijos, o tai finansiškai nenaudinga. Be to, jų ir kaina didesnė. Norintys ilgaamžio įrenginio turėtų pasidomėti menteliniu kompresoriumi. Prie privalumų reikia priskirti tylų veikimą ir mažus eksploatacinius kaštus. Paskutinioji kategorija paskirta medicininiams kompresoriams. Jie veiks tyliai ir labai švariai, tačiau naudojami tik specifinėse darbo vietose, kurios susiję su medicina.

Skaityti toliau