Senamiesčio romantika ir kas iš tiesų ją patiria

Kuomet domina naujos statybos būstas Senamiestyje, įsivaizduojate romantišką gyvenimą šioje vietoje. Ir jūsų lūkesčiai tikrai pateisinami bei suprantami. Mate Vilniaus Senamiestis turi nepaprastą savo aurą.

Kas ta Senamiesčio romantika

Tai aukštas Barbakano kalnas ir apžvalga į Užupį, tai siauros grindinio gatvelės, kuriose galima filmuoti ir senuosius istorinius filmus. Tai gausybė puikios architektūros paveldo, gražuolės bažnyčios, arkos ir išskirtiniai architektūros elementai. Tai puikiausios Senamiesčio dvasios, kuriose taip gera pabūti. Ir tai – begalinis nesibaigiantis renginių ir kultūrinio maratono gyvenimas. Jaukios kavinės tarsi Monmarte, gražūs šviesūs vakarai lauko ir vidaus užeigose. Parodos, gatvės menininkai ir muzika. Tai yra Senamiestis – nuostabioji Vilniaus širdis, sutraukianti tūkstančius turistų ir naujų gyventojų.

Kiek Senamiesčio iš tiesų mato tolimų rajonų gyventojai

Būstas LietuvojeTačiau, tiesą pasakius, Širdis užima tik labai nedidelę kūno dalį. Nes tik keli išrinktieji turi savo būstą Senamiestyje. Nieko keisto, juk ten nėra 9 aukštų daugiabučių, galinčių talpinti visas to norinčias šeimas. Kai pasirinkimas nedidelis, tai kainos yra pačios aukščiausios visoje Lietuvoje. Tiek kainuoja Senamiestis. Tad kiti žmonės bazuojasi ratais aplink jį, į geresnes ir į prastesnes puses. Atitraukite Vilniaus žemėlapį nuo to magiškojo senamiesčio ir pamatysite, kad magija blėsta iki 15 kilometrų į šalis, kur vis dar pardavinėjami būstai kaip Senamiestyje. Tik klausimas: ar tai tikrai tas pats miestas? Ar už 10 km daugiabutyje gyvenantys žmonės vis dar yra tame pačiame mieste? Ir kaip dažnai jie į tą Senamiestį atkeliauja? Būtent šis klausimas ir turėtų būti užduodamas dažniausiai. Ar tikrai, su vaikais gyvenant kur nors Visoriuose, pavyksta bent kartais atkeliauti iki to tikrojo Senamiesčio…

Pačiame Senamiestyje gyventi nepatogu

Skaityti toliau

Lūpų putlinimas: paprasta ir greita procedūra

Tai, ko nedavė gamta, šiuo metu labai paprastai gali duoti chirurgas. Ši sritis Lietuvoje yra labai plačiai išpuoselėta ir daugelis žmonių džiaugiasi, kad šiuo metu patenkinti net ir pačius išrankiausius savo nors galima gana greitai ir paprastai. Viena iš tokių operacijų, kuri dėl paprastumo labai dažnai pavadinama procedūra – lūpų putlinimas. Tai greitas ir paprastas būdas ne tik suteikti lūpoms daugiau apimties, tačiau taip pat sulyginti jas, sunaikinti atsiradusią deformaciją.

Daugelis žmonių klaidingai teikia, kad lūpų putlinimas yra tik paprasčiausias išpuikimas, kadangi tai nereikalinga kosmetinė operacija be kurios žmogus gali gyventi. Tačiau šiam faktui labai prieštarauja tie asmenys, kurie argumentuoja, kad esant tokioms paprastoms galimybėms – būtina jomis pasinaudoti. Štai jeigu galima lūpas kiek padidinti su blizgesiu – kam to reikia, kad paprasčiausia procedūra suteiks lūpoms apimties visą laiką, o ne tik tada, kai lūpos yra padažytos.

Skaityti toliau

Netikėti dalykai, kuriuos kartais užfiksuoja slaptos kameros

Nors slaptos kameros prie namų arba viešose vietose paprastai įrengiamos siekiant apsisaugoti nuo nusikalstamumo, tačiau labai dažnai jos tiesiog fiksuoja įvairius įdomius dalykus, kurie dedasi lauke, ir į kuriuos tos kameros būna nukreiptos.

Laukiniai gyvūnai

Slaptosios kamerosGyvūnų sekimo iranga yra atskiras klausimas, aktualus urėdams bei įvairiems gamtininkams. Tačiau pastaruoju metu laukiniai gyvūnai vis pasirodo tamsiai žaliame fone su žibančiomis akimis: tai kadrai iš tų vaizdų, kuriuos užfiksuoja filmavimo kameros. Jeigu gyvenama netoli pamiškių, laukų, tuomet naktimis kameros gali fiksuoti jūsų kieme aktyviai veikiančias stirnas, elnius, lapes, lūšis, kartais briedžius, o jeigu esate labai labai sėkmingi – tai netgi galbūt kartais ir meškutę. Arčiau miesto gyvenantieji dažniau pastebės tiesiog lauke gyvenančias kates, kurioms naktį prabunda medžioklės instinktas ir jos būtent tą ir daro: medžioja kažkur pakrūmėse, kiemuose, tarp gyvenamųjų namų. Gali priklysti ir koks šunelis, kartais ir voverė ar ežiukas. Šiaip ar taip, mylintys gamtą visada kažkiek džiaugsis tokiomis technologijomis, nes filmavimo kameros suteikia labai daug filmuotos medžiagos su gyvūnais.

Keistas kaimynų elgesys

Skaityti toliau