Ką reikia žinoti renkantis kaminą?

Haus kaminaiĮrengiant šildymo sistemą tenka apgalvoti ir tai, kokį kaminą pasirinkti. Šiuo metu kaminai gali būti įvairūs. Skiriasi jų gamybos būdai, formos, dydžiai, medžiagos ir kainos. Galime rasti, kad pardavinėjami haus blokeliai ar įdėklai. Jei su kamino įrengimu susiduriama pirmą kartą, tai visai nenuostabu, kad nežinoma ko reikia ir nuo ko pradėti kamino paieškas.

Derėtų paminėti kaminų įdėklus. Ar žinote, kam jie reikalingi? Jie pagerina trauką, o ant lygių sienelių mažiau kaupiasi suodžiai. Tokiu būdu palengvinama jo priežiūra ir valymas. Be to, galima užtikrinti saugumą, nes, pavyzdžiui, įdėklas, kuris pagamintas iš nerūdijančio plieno bus atsparus gaisrui, kuris gali kilti nuo susikaupusių suodžių. Kitas dažnai užduodamas klausimas susijęs su galimybe rinktis tik tai, ko jums reikia. Ar reikalingas kamino įdėklas? Jei turite senos statybos mūrinį kaminą, tai jums toks įdėklas tiesiog būtinas. Jei jo nėra, tai bus ardomas kaminas, nes mūrinis kaminas, kurio dalis lauke – šals. Tuo tarpu viduje susidarys kondensatas, kuris skverbsis per plytas ir tinką. Vykstant užšalimui bus ardomas kaminas. Norint išvengti tokios problemos, reikia montuoti kamino įdėklą. Kitas svarbus privalumas – ilgėja kamino eksploatacijos laikas, o tai sumažina išlaidas.

Skaityti toliau

Produktų ženklinimas užtikrina jūsų sveikatos saugumą!

Ar kada atkreipėte dėmesį, kad nesvarbu kokį daiktą bepirktumėte, visuomet rasite etiketę arba instrukciją, kurioje bus viskas aprašyta lietuvių kalba. Tai vadinama produktų ženklinimas. Gaila, tačiau tenka pripažinti, kad šiais laikais retas kuris į tai atkreipia dėmesį, o to priežasčių gali būti įvairių, pavyzdžiui manymas, kad viską ir taip jau žinau, skeptiškas nusiteikimas, sakantis, kad viskas kas yra parašyta, yra melas bei dar daug įvairiausių kitų priežasčių tai gali įtakoti. Tačiau niekas nė nesusimąsto, kad produktų ženklinimas – tai garantas, užtikrinantis, kad pirkdami prekę, jūs žinosite kaip ja naudotis ir apsaugosite ne tik savo, tačiau ir savo aplinkinių sveikatą, o gal net ir gyvybę.

Paženklinti produktaiProduktų ženklinimas yra skirtas tam, kad žmonės atkreiptų, kaip tarkim taisyklingai vartoti vienus ar kitus produktus. Nors dažnai žmonės ir mano viską žinantys, tačiau toli gražu taip nėra, o po to, dėl tokio lengvabūdiškumo kenčia arba pats žmogus arba jo artimieji. Labai paprastai pavyzdys yra su alergija. Šiais laikais dažnas žmogus yra kažkam alergiškas ir tai jau nieko nebestebina. Būtent todėl ir būtina yra skaityti etiketes. Jose jūs rasite visą jums reikiamą informaciją apie produkto sudedamąsias dalis ir matysite, ar produkte yra kažkokių elementų, kurie galėtų paveikti jūsų sveikatą ar ne. Su suaugusiais žmonėmis tai dar nėra tokia didelė bėda, nes nors ir ištikus nelaimei, jie greitais sureaguoja ir žino ką daryti. Tačiau o kas jeigu tėvų neapdairumas galėtų pakenkti vaiko sveikatai negrįžtamai. Būtent todėl bent užmeskite akį į etiketes jei ne dėl savęs, tai bent jau dėl savo artimųjų.

Skaityti toliau

Geriausius slidinėjimo pojūčius užtikrinsianti šalis – Italija

Slidinėkite Italijos kurortuoseArtėjant žiemai dauguma žmonių susimąsto, kaip būtų galima praleisti atostogas – namuose, užsiimant tam tikru hobiu, su artimaisiais, o galbūt išvykti į kelionę? Pastarosios yra itin populiarios šaltuoju metų laiku, kadangi dažnai norisi skristi į šiltus kraštus, mėgautis saule, plaukioti bei užsiimti pasyviu ar aktyviu poilsiu karšto klimato šalyje. Vis dėlto, itin didelė dalis žmonių žiemos nenori iškeisti į vasarą bei renkasi slidinėjimo pramogas, viena populiariausių – slidinėjimas Italijoje. Šioje šalyje įrengtos trasos pasižymi itin didele įvairove – galima rinktis jų ilgį, posūkių gausą, atsižvelgiant į tai, ar norima užsiimti ekstremaliu sportu, ar tik minimaliai išbandyti savo jėgas. Labiau patyrę slidinėtojai gali rinktis trasas, įkurtas netoli Šveicarijos – čia jos yra sudėtingesnės, ilgesnės, keliančios daugiau iššūkių, todėl itin mėgstamos tų, kurie šiuo sportu užsiima ne pirmą kartą, o gal netgi metų metus. Be abejo, jeigu tiek daug patirties dar nesukaupta, egzistuoja ir trumpesnės, ne tokios ekstremalios bei mažiau rizikingos trasos, kurios gali būti išbandomos netgi vaikų, norint išmokyti juos slidinėti.

Skaityti toliau