Mašinų supirkimas – operatyvus ir patikimas

Mašinų supirkimas – greita, kokybiška ir patogi paslauga, nepaliekanti abejingų bei nusivylusių. Jeigu jūsų automobilis, motociklas ar kita lengvoji transporto priemonė yra daužta, nebevažiuojanti, neturinti galiojančio techninio paso arba jūs tiesiog norite atsinaujinti ir atlaisvinti automobilio stovėjimo vietą aikštelėje – automobilių supirkimas yra tai, ko jūs ieškote. Ši paslauga pasižymi savo operatyvumu, nes užpildžius specialią užklausos formą arba paskambinus automobilių supirkimo įmonės ar privataus asmens telefonu, pateikus duomenis apie automobilį, jau po poros minučių sulauksite supirkėjų pasiūlymų. Dera paminėti, jog automobilių supirkėjai siūlo konkurencingas kainas, tačiau visuomet didesnes nei tas, kurią gautumėte metalo lauže.

Mašinų supirkimasJums nereikės važiuoti į kitą miestą, nes apžiūrėti parduodamo automobilio iki jūsų namų ar kitos jums patogios vietos atvyks patys supirkėjai. Detaliau įvertinę automobilio ar motociklo tehninę būklę, šie pasiūlys tam tikrą pinigų sumą, o jums beliks apsispręsti, ar su sandoriu sutinkate. Parduoti seną, nebenaudojamą transporto priemonę dar niekuomet nebuvo taip lengva! Dar vienas automobilių supirkimo privalumas – dokumentų paruošimas. Jums nereikės važiuoti į įvairias įstaigas ir įforminti automobilio pardavimo proceso, nes viską už jus atliks supirkėjai. Jums teliks įsiskaityti į sąlygas ir sutarti dėl automobilio paėmimo. Ar žinojote, jog pinigus už parduotą automobilį galite gauti taip pat greitai kaip ir jį parduoti? Su jumis bus atsiskaitoma iš karto, sudarius ir pasirašius pardavimo-pirkimo aktą.

Skaityti toliau

Mikroautobusai skiriasi kaina ir funkcionalumu

Jeigu jums kada prireiks išsinuomoti šiek tiek didesnę nei lengvoji mašina transporto priemonę, pamatysite, kad naujuose salonuose nuomojami mikroautobusai iš tiesų gali nudžiuginti savo kokybės sprendimai. Beveik visi jie turės tiek daug naujų bruožų, kad vėliau turbūt ir patys užsinorėsite vairuoti tokią transporto priemonę.

Beveik visuose – automatinės pavarų dėžės

Mikroautobusai nuomaiJau dabar yra gana sunku nusipirkti mašiną, kuri būtų tokia sena, kad neturėtų automatinės pavarų dėžės. Rankiniu būdu perjunginėjami bėgiai jau tampa tikra atgyvena, todėl visada smagu tiems, kas gali pasimėgauti važiuojant naujesniais automobiliais. Nuomojami mikroautobusai taip pat visuomet būna naujesni, todėl vargu, ar kur nors rasite tokių senoviškų. Jeigu teises gavote senais laikais ir su automatine pavarų dėže taip niekada ir nevažiavote, nesiįjaudinkite. Ja išmokti naudotis net nereikės laiko – pradėsite važiuoti ir jausite, kad viskas savaime vyksta, kad jūs iškart prisitaikote prie tokio vairavimo ir jums taip važiuoti yra tikrai smagu. Būna atvirkščiai, kai žmonės važinėja su vadinamaisiais „automatais“, o paskui netikėtai tenka atsisėsti prie senos mašinos vairo ir sužinoti, ką reiškia tas persijungimas „rankiniu būdu“. Štai tada ir būna tikrai daugiau vargo. Tačiau jums turbūt taip nenutiks, nes jūs seno mikroautobuso gerame salone neišsinuomosite.

Naujausi – pusiau elektromobiliai

Skaityti toliau

Durys – daugiau nei tik apsauga nuo nepageidaujamų svečių

Durys vis dažniau pirkėjų išsirenkamos ne tik pagal pagrindinius joms taikomus kriterijus, tokius kaip saugumas ir tvirtumas, bet vis daugiau dėmesio skiriama ir estetiškai jų išvaizdai. Durys Kaune vis dažniau pasirenkamos būtent pagal visų ką tik paminėtų kriterijų dermę: saugumą, tvirtumą ir estetiką. Apie saugumą ir tvirtumą šiame straipsnyje pakalbėsime kiek vėliau, o dabar norime apžvelgti paskutinįjį, bet nė kiek ne menkesnį kriterijų – durų estetinę išvaizdą ir požiūrio į ją keitimąsi bėgant metams.

Durų išvaizdos svarba senovėje

Durys KauneDurims itin didelis dėmesys buvo skiriamas ir žiloje senovėje, kai pabrėžtinai buvo akcentuojamas pagrindinis patekimas į statinį. Juo naudodavosi šeimininkai, pro čia į namus, bažnyčias, pilis patekdavo garbingiausieji svečiai. Tuo metu, tarnai ir kitas pagalbinis personalas turėdavo atskirą – ūkinį įėjimą.

Žinoma, tokie įėjimai būdavo tik prabangesniuose namuose. Tačiau ir paprasti valstiečiai skyrė daug dėmesio šiam eksterjero ir interjero elementui. Jie suprato, kad durų išvaizda (prižiūrėtos, tvarkingos, neišklebusios) daug ką pasako apie namo šeimininką. Juk mūsų kultūroje gyvas ne vienas paprotys, kai, pvz., per Velykas ar Užgavėnes, vaikščiota nuo durų iki durų, atliekant atitinkamas apeigas. Durys mūsų senolių taip pat buvo puoštos įvairių švenčių proga: apkaišomos žalumynais, švenčiant Jonines ar net laukiant atvykstant jaunųjų per vestuves.

Autentiškas durų architektūros paveldas Kaune

Tai, kokią ypatingą reikšmę mūsų senoliai skirdavo durims, buvo beveik užmiršta sovietų okupacijos metais. Bandyta suniveliuoti visus gyvenamuosius namus, tuo pačiu, – ir jų duris. Taip buvo sunaikinta didelė kultūrinio paveldo dalis. Pamiršta unikali durų architektūra, kuri tarpukariu Lietuvoje buvo pasiekusi aukšto meistriškumo lygio. Tačiau, džiugu, kad šiandien bandoma prisiminti šią unikalią vertybę. Pavyzdžiui, Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras parengė specialų maršrutą Kaune, kuris padeda pažinti unikalias šio miesto duris, kurių nesunaikino karai ir negandos. Šios durys Kaune atspindi miesto architektūros vystymąsi Pirmosios Lietuvos Respublikos metais.

Durų saugumas ir tvirtumas

Skaityti toliau

Keitėsi medinių namų energinio sertifikavimo reikalavimai

Statantiems medinį namąŽvelgiant į statybų sektoriaus naujienas per pastaruosius kelis metus, akivaizdu, kad mediniai namai tapo vienu daugiausiai dėmesio sulaukusių dalykų. Nuolatos galima pastebėti, kad netyla vis dar kalbos apie pasikeitusius reikalavimus dėl energingo sertifikavimo. Taigi, ir seni geri rąstiniai lietuviški namai nebegali būti taip paprastai paversti gyvenamaisiais namais. Gerai tiems, kurie dar suspėjo pasistatyti tokius namus jų per daug neapšiltinami. Tačiau rąstiniams namams dabar privalo būti taikomas A+ klasės sertifikavimas, rodantis, jog namas yra itin sandarus, nepraleidžiantis šilumos.

Jeigu nevykdysite reikalavimų

Gal galvojate, kad kol naujovė įsitvirtins, jūsų mediniai namai pradžiai dar galės neatitikti reikalavimų? Taip neišsisuksite. Vis tiek namą statant privalėsite jį ir „priduoti“, įrodant, kad jis pasiekė tam tikrą energinį sertifikavimą. Taigi, jeigu tai medinis rąstinis namas, tas grožis matysis tik vienoje pusėje – kitoje bus šiltinimo sistema ir ant jos dėta plokštė. Na o išsisukti nepavyks. Tie, kas nesilaikus reikalavimų, galiausiai turės mokėti baudas. Jeigu vis tiek gyvens tokiame naujai pastatytame ir neapšiltintame name. Gausis, kad žmogus gyvena sodo namelyje, vasarnamyje. O gyvenamojo namo paskirtį bus galima įteisinti tik pasiekus numatytąjį sertifikatą.

Kodėl tokie reikalavimai?

Skaityti toliau