Skydliaukės funkcijos tyrimai

Skydliaukės tyrimai yra kraujo tyrimų kompleksas, naudojamas įvertinti, kaip veikia skydliaukė. Yra keli galimi skydliaukės tyrimu žymenys: T3, ATPO, T4 ir TTH.

Skydliaukė yra nedidelė liauka, esanti žemutinėje priekinėje kaklo srityje. Ji atsakinga už daugelio organizmo procesų, tokių kaip medžiagų apykaita, energijos gamyba ir nuotaika, reguliavimą.

Skydliaukė gamina du pagrindinius hormonus: trijodtironiną (T3) ir tiroksiną (T4). Jei skydliaukė gamina per mažai šių hormonų, gali pasireikšti tokie simptomai kaip svorio padidėjimas, energijos trūkumas ir depresija. Ši būklė vadinama hipotiroze.

Jei jūsų skydliaukė gamina per daug šių hormonų, galite netekti svorio, patirti nerimą, drebulį ir jaustis pakilus. Tai vadinama hipertiroidizmu.

Paprastai gydytojas, susirūpinęs dėl jūsų skydliaukės hormonų kiekio, užsakys plataus spektro testą, pvz., tiroksino (T4) arba tireotropinio hormono (TTH) testą. Jei šie rezultatai bus nukrypę nuo normos ribų, gydytojas paskirs papildomus tyrimus, kad nustatytų problemos priežastį.

Kraujo paėmimas skydliaukės funkcijos tyrimams

Pasitarkite su savo šeimos gydytoju apie visus vaistus, kuriuos vartojate, ir pasakykite gydytojui, jei esate nėščia. Tam tikri vaistai ir nėštumas gali turėti įtakos jūsų tyrimo rezultatams.

Skaityti toliau

Dantų implantai – gražiai ir sveikai šypsenai

Netekote nuosavų dantų, tačiau suprantate, kad gyvenimas be jų yra kur kas sudėtingesnis ir tuo pačiu dažnai atsiranda psichologinis diskomfortas kalbant? Tuomet siūlome kuo greičiau kreiptis į kliniką, kur jums bus pasiūlytos labiausiai tinkamos dantų atkūrimo alternatyvos.

Pirmiausia dažniausiai siūlomi dantų implantai. Ne tik dėl to, kad jie gali sugrąžinti jūsų burnos ertmės funkcionalumą, tačiau taip pat ir dėl natūralumo, o tai daugeliui žmonių yra labai svarbu.

Dantys atrodo kaip tikri

Implantai pirmiausia vertinami dėl savo natūralumo. Niekas nežinos, kad jūsų burnos ertmėje dantys nėra tikri, kadangi estetine prasme jie atrodo taip puikiai, kad atitinka tikrus. Tiek savo forma, tiek spalva. Šiuo metu implantacijos galimybės tikrai labai plačios, tad verta sumokėti kiek daugiau, kad būtų pasirinkta tikrai patikima medžiaga, kuri leis džiaugtis ypač natūraliai atrodančiais dantimis.

Funkcionalumas – atitinka lūkesčius

Skaityti toliau

Putlintų lūpų atmintinė

Lūpų užpildai yra injekcijos, kurios suteikia lūpoms putlesnę ir pilnesnę išvaizdą. Paprastai jie vadinami odos užpildais.

Lūpų putlinimo procedūroms naudojami įvairūs odos užpildų tipai:

1) hialurono rūgštis;

2) kalcio hidroksilapatitas;

3) poli-L-pieno rūgštis (PLPR);

4) polimetilmetakrilato (PMMA) karoliukai, suspenduoti galvijų (karvių) kolagene.

Kartais estetinės priežiūros specialistai naudoja "Botox" preparatą, kad išgautų panašų efektą, tačiau botulino toksinas nelaikomas odos užpildu.

Lūpų putlinimas trunka vos kelias minutes ir yra minimaliai invazinė procedūra, tačiau rezultatai nėra ilgaamžiai. Norint išlaikyti užpildo sukuriamą lūpų pilnumą, ateityje reikia atlikti pakartotinas injekcijas.

Po procedūros gali atsirasti patinimas, jautrumas ir mėlynės, tačiau šie šalutiniai poveikiai turėtų būti pakankamai lengvi.

Patarimai, kaip prižiūrėti putlintas lūpas

1) Remiantis 2015 m. tyrimų duomenimis, jei injekcijos vietoje atsirado mėlynių, gali padėti alijošiaus, vitamino K ar arnikos kremai. Prieš naudodami juos, pasitarkite su savo sveikatos priežiūros specialistu.

2) Po procedūros, lūpas atvėsinkite ledo paketu arba ledo kubeliu, padengtu plonu rankšluosčiu (kad jis nepriliptų prie lūpos ir nesukeltų skausmo). Tai padės sumažinti patinimą, niežėjimą, mėlynes ir skausmą.

3) Venkite sunkaus fizinio krūvio 24 – 48 valandas po užpildo suleidimo. Padidėjęs kraujospūdis ir širdies susitraukimų dažnis, dėl fizinio krūvio, gali paskatinti tinimą ar mėlynių susidarymą. Geriau užsiimti lengva veikla, pavyzdžiui, vaikščiojimu.

Skaityti toliau

Lūpų putlinimas – procedūra, kuri gali suteikti daugiau pasitikėjimo savimi

Sutikite, gražios lūpos – vertos laiko, vertos Jūsų dėmesio. Tai yra tokios lūpos, kurias norisi bučiuoti. Tačiau tikrai ne kiekviena moteris ir ne kiekvienas vyras gali džiaugtis, kad genetika yra pusėje ir lūpytės yra tokios, kokios nori. O tai dažniausiai siejama su putlumu.

Štai lūpų putlinimas hialurono injekcijomis – viena geriausių procedūrų tokiu atveju, kai reikia, kad pastarosios būtų ne tik gražios, tačiau ir švelnios. Vis daugiau klinikų siūlo tokias paslaugas, o žmonės – jas vis dažniau renkasi.

Svarbiausia sertifikuota klinika

Kad ir kokia grožio procedūra jums yra reikalinga – svarbiausia yra klinika, kurioje galima gauti paslaugas. Ji turi teikti paslaugas legaliai, žinoma, kiekvienas specialistas, kuris ten dirba – taip pat turi galimybę atlikti tam tikras procedūras. Tai yra garantija, kad viskas bus taip, kaip reikia ir taip pat jus, kaip vartotoją, gins teisės aktai.

Procedūra – greita ir paprasta

Skaityti toliau

Teiginys, kad saulės elektrinės neatsiperka dėl mažaus saulėtų dienų skaičiaus – mitas

Lietuvoje šviečia saulė. Jos turime daugiau nei pakankamai, tik problema ta, kad vis dar jos neišnaudojame.

Prieš metus Šiauliuose atidaryta pirmoji Baltijos šalyse saulės elektrinė. Saulės elektrinės Šiauliuose išsidėsčiusios 3 hektarų plote, tai yra maždaug trijose futbolo aikštėse. Joje įrengtos fotovoltinės plokštės piko metu gali pagaminti apie 1 megavatą elektros energijos, kurios maždaug užtenka aprūpinti elektra 200 namų ūkių.

Norint pagaminti tokį kiekį elektros energijos iš anglies, per metus reikėtų vidutiniškai 2 000 tonų anglies – tiek, kiek gali pervežti vienas traukinio vagonas. Pastačius šią saulės elektrinę ir atsisakę energijos išgavimą anglimi, per metus į gamtą nebus išmesta apie 1 300 tonų CO2.

Lietuvai, nedidelei šaliai, esančiai Šiaurės Europos Baltijos regione, dovanojama daug saulės.

Remiantis Pasaulio banko surinktais statistiniais duomenimis, Lietuvos saulės spinduliavimo rodikliai prilygsta Vokietijos, kuri pirmauja Europoje pagal bendrą saulės energijos pajėgumą, rodikliams.

Skaityti toliau