Žemės sklypo vertinimas ir jo etapai

Žemės sklypo vertinimas – viena iš nekilnojamo turto sričių, kurią vertina profesionalūs specialistai. Kompetetingi, atitinkamas žinias turintys įmonės „Marleksa“ darbuotojai yra pasiruošę įvertinti bet kokį kilnojamą, nekilnojamą turtą arba atlikti verslo vertinimą. Nekilnojamas turtas gali būti: butai, namai, komercinės, administracinės patalpos, inžineriniai statiniai, miškai, sklypai, šilumos, dujų, elektros perdavimo arba vandentiekio tinklai. Nekilnojamo turto vertę gali nulemti įvairios priežastys kaip ekonomnė šalies situacija, netoliese esantys strateginės vertės objektai, valdžios institucijos, kaimynystė, pasikeitęs statusas, esami gyventojai ir pan.

Žemės sklypo vertinimasDažnas nuosavo žemės sklypo turėtojas nežino, kokia kaina jį gali parduoti. Norint parduoti žemės ūkio paskirties pastatą, pirmiausia jį pasiūlyti turite tiems asmenims, kurie į jį turi pirmumo teisę. Tai gali būti kaimynai, sklypo bendraturčiai, asmenys, nuomojantys sklypą ir pan. Platesnė informacija apie pirmumo teisę į parduodamą žemės ūkio paskirties pastatą yra pateikiama internete arba susisiekus su profesionaliais vertintojais. Lietuvos Respublikos žemės įstatyme yra pabrėžiama, jog žemės vertinimo planui turi pritarti ne tik jo pardavėjas, bet ir savivaldybės tarybos įgaliotas asmuo, valstybinės žemės patikėtinių įgalioti asmenys, o kilus bet kokiems ginčams dėl žemės vertinimo, vyksta teismo nustatytas procesas.

Skaityti toliau

Nekilnojamas turtas pajūryje – investicija į ramybę ir komfortą

Auganti nekilnojamojo turto rinka orientuota į individualius pirkėjų poreikius. Praktika rodo, kad vis daugiau pirkėjų ieško namų kurortiniuose miestuose. Nors didmiesčiai sparčiai plečiasi ir nuolatos auga, nekilnojamas turtas pajūryje taip pat sulaukia didėjančio visuomenės dėmesio. Tai lemia gerėjanti ekonominė situacija ir gyventojų poreikis įsikurti jaukioje aplinkoje, mėgautis ramaus ir harmoningo gyvenimo privalumais.

Būstas poilsiui ir jaukioms šeimos atostogoms

NT pajūryjeBūstas pajūryje atitinka tiek nuolatinės poilsio aplinkos, tiek gyvenamosios vietos ieškančių pirkėjų poreikius. Nekilnojamuoju turtu kaip atostogų būstu paprastai domisi vyresnės kartos, geros finansinės padėties pirkėjai, kurie vertina galimybę turėti jaukų būstą pajūryje, į kurį galėtų atvykti bet kada, norėdami ramiai praleisti laiką su šeimos nariais ar draugais. Šiuo atveju didžiausias dėmesys skiriamas būsto lokacijai. Ypatingai vertinami butai, įkurti pušynų apsuptyje, ramioje ir harmoningoje aplinkoje, iš kurios greitai ir lengvai pasiekiama jūra. Šis sprendimas yra puiki galimybė sutaupyti, jei atostogauti prie jūros vykstate gan dažnai ir kiekvieną kartą esate priversti investuoti į būsto nuomą. Be to, šiltuoju metų laiku surasti jaukų, stilingą ir komfortišką vietą nuomai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Nekilnojamojo turto ekspertai teigia, kad būsto pirkimas Palangoje naudingas ir tuo atveju, jei atostogauti atvykstate vos kelioms savaitėms per metus – likusį laiką butą galite nuomoti. Taip nekilnojamasis turtas bus „įdarbintas“ ir visus metus neš pelną.

Būstas nuolatiniam gyvenimui pajūryje

Skaityti toliau

Brangiausios auto dalys jūsų mašinai

Kai kurios autodalys jūsų mašinoje gali būti vertos daugiau nei pati mašina, jeigu taisote seną transporto priemonę, o auto dalį perkate naują. Dėl to prieš perkant seną mašiną, verta pravažiuoti per servisą ir pasiaiškinti, kas mašinoje negerai, kokių galima tikėtis problemų ir pagal tai paskaičiuoti, ar verta pirkti šią priemonę.

Variklis

Dalys pigiaiVienos brangiausių autodalys paprastai yra variklis. Jeigu nušoka variklio galva ar šiaip kita kažkokia detalė, tuomet tenka atsisveikinti su varikliu. Jo problemos yra labai pavojingos, nes tada visai mašinai ateina galas. Turite stengtis viską tvarkyti taip, kad su mašina būtų galima važinėti patogiai ir maloniai be didelių sunkumų, tad, jeigu variklis labai senas, šlubuoja jo veikimas, reikės jį greitai keisti. Jeigu ne dabar, tai bet kada greitu metu. Ir jūs visada rizikuosite, kad jums bet kada gali išaušti variklio paskutinioji, o tada teks būti partemptam iš šalikelės namo, sumokėti patarėjams, ir galiausiai važiuoti taip, kaip išeina. Tačiau variklis nėra toks dalykas, kurio negalite sutvarkyti. Jį galite pirkti dėvėtą geros būklės, restauruotą, arba galite įsigyti išvis naują. Tereikia rasti gerą auto dalių parduotuvę ir joje pasinaudoti protingu pirkimu.

Važiuoklė

Skaityti toliau

Kosmetinis remontas voniai

Kiekvienas nedidelis vonios restauravimas gali prisidėti prie jaukesnio kambario sukūrimo, savo aplinkos gerinimo ir gražinimo. Aplinka gali būti patraukli ir neišleidžiant daug pinigų. Kosmetinis remontas, kai kurie specializuoti restauravimo darbai nėra labai brangūs, o jūsų vonios vaizdą pakeis gerokai, taip pat labai pakils ir nekilnojamojo turto vertė.

Vonios atnaujinimas

Pirmas rekomenduojamas darbas, tai – pačios vonios restauravimas. Gal ne kiekvienas ir ne iš karto pagalvos apie šį darbą, tačiau jis iš tiesų gali pakeisti daug ką. Kai kurie žmonės bando patys daryti vonios atnaujinimą. Tuomet pila įvairius balinančius skysčius, dažais bando užtepti nusidaužiusį emalį. Bet tai ne visada pasiteisina, o jeigu ir kažkas pavyksta, tai tik labai trumpam. Tokiems darbams reikėtų samdyti profesionalius žmones, kurie galėtų greitai ir kokybiškai, žinodami, ką daro, atrestauruoti vonią. Tokie žmonės, vonios restauruotojai, naudos profesionalius metodus, medžiagas, kurių jūs taip paprastai neįsigysite ūkinių prekių parduotuvėje. Todėl kai kuriuos darbus tikrai geriau tiesiog patikėti profesionalams.

vonia

Sienų ir grindų atnaujinimas

Skaityti toliau