Pramoginės kelionės laivu – super jachtos pasiūlymas!

Gyvenimas yra pernelyg trumpas, kad šventes būtų galima minėti nuobodžiai. Kitaip tariant, pasitaikius bet kuriai didesnei progai, pagalvokite apie tai, kaip išskirtinai norėtumėte ją paminėti. Pavyzdžiui, keliones laivu – skamba šiek tiek beprotiškai, tačiau pasigilinus į pateikiamus įkainius, bei suvokiant emociją, kokią gautumėte po tokio atšventimo, gal ir visai nieko?

Keliaukite laivuVadinamosios super jachtos nuoma valandai, anot šaltinio http://www.laivo-nuoma.lt/lt/laivas/super-jachta-leopard-forum-25m/, kainuoja išties nedaug – apie tris šimtus eurų. Tiesą sakant, toks šventimo būdas tampa vis populiaresnis. Pastaruoju metu vis daugiau kompanijų užsisako šias keliones laivu tam, kad galėtų pasidžiaugti už rezultatus ir atsidėkoti darbuotojams už sunkaus darbo metus. Be jokių abejonių, tai – nebūtinai dideliems kolektyvams pritaikyta jachta. Jeigu galvojate, kad būtų smagu atšvęsti bernvakarį, mergvakarį, ar tiesiog pasibūti su draugais – žinoma, toks sprendimas taip pat atrodo šauniai.

Skaityti toliau

Ruošiatės turėti sodą? Pirkinių sąrašas pradžiai

Naujos žoliapjovėsJei dar tik ketinate pradėti savo svajonių gyvenimą ir turėti sodą, tai gal jau dabar domitės, kokia bus zoliapjoves kaina, o gal kitos sodui reikalingos technikos. Iš tikro, sodo išlaikymas irgi kainuojantis malonumas,ypač, jeigu sergate ta pirkimo manija ir norite turėti kuo daugiau moderniausių ir šiuolaikiškų sprendimų. Tačiau, jeigu tai didžiausia jūsų aistra, tai kodėl gi ne?

Nuspręskite, kurios technikos norėsite

Pirmiausia nuspręskite iš karto, kokiai brangiai ir gerai technikai šįmet skirsite pinigų. Tai gali būti vienas daiktas, pvz., stihl krumapjoves, o gal viena žoliapjovė. Palikite šiam pirkiniui rezervavę pinigų, o kitus tokio brangumo pažadėkite sau susipirkti kitais ir dar kitais metais.

Įprasti rankiniai sodo įrankiai

Tuomet, kai jau žinote, kokia zoliapjoves kaina, ir esate tą žoliapjovę rezervavę, pradėkime tokius darbelius, kad jūs įprastus rankinius sodo įrankius visgi pirksite kaip pirmenybinius. Taigi, ko reikės tam sodo tvarkymui? Aišku, reikės visokių kibirų, taip pat reikės ir grėblio. Ir be kauptuko neišsiversite, ir šluotos, kastuvo ir šakės. Tai toks komplektas, kurį vėliau visada laikysite vienoje vietoje, tik geriau laikykite ten atsargiai, kad nei jūs, nei kas nors kita iš šeimos ar namo gyventojų neužliptų ant šakės, kojos nepersivertų, o gal su grėbliu negautų kaip reikiant į nosį.

Sėklos

Skaityti toliau

Dažniausiai užduodami klausimai apie vaikų dantų gydymą

Tinkama dantų priežiūra vertėtų rūpintis dar nuo mažumės – kuo anksčiau suformuojami tam tikri įpročiai, tuo lengviau laikytis nuoseklumo ateityje. Vaikų dantimis reikėtų pradėti rūpintis dar tada, kai prasikala pirmasis dantukas. Iki 6-7 metų vaikams dantis turėtų valyti tėveliai, o apsilankymai pas odontologą turėtų būti pakankamai reguliarūs (tą daryti rekomenduojama du kartus per metus). Apie vaikų dantų gydymą tėveliai neretai kelia įvairių klausimų, taigi, kokie jų yra užduodami dažniausiai?

Ar reikia plombuoti pieninius dantis?

Tikrai taip. Jei pažeisti pieniniai dantys nėra gydomi, tokiu atveju gali būti pažeidžiami besimezgantys nuolatiniai dantys, tad pasekmės gali būti labai skaudžios. Kad taip nenutiktų, labai svarbu tinkamai rūpintis vaiko dantimis, o prireikus – plombuoti. Gera žinia yra tai, kad šiuolaikinė odontologija leidžia dantų plombavimą atlikti be jokio skausmo, taigi, apsilankymas klinikoje nekels streso. Visada svarbu vaikus tinkamai nuteikti, ir negąsdint, kad skausmas bus visai nedidelis (supraskite, ir nedidelis skausmas vaikams gali atrodyti kaip didžiausia tragedija). Daugumoje odontologijos klinikų vaikams leidžiama rinktis norimą plombos spalvą, tad apsilankymas gali būti motyvuojanti. Klinikose dirbantys specialistai ne tik puikiai išmano apie vaikų dantų gydymą, bet taip pat moka tinkamai bendrauti su vaikais, taigi, galite būti tikri, kad vaikas nejaus diskomforto.

Kaip apsaugoti vaikų dantis nuo ėduonies?

Dantų dengimas silantais šiandien yra viena populiariausių procedūrų, padedančių apsaugoti dantis nuo ėduonies. Palanku tai, kad toks sprendimas yra visai paprastas ir nebrangus, o apsauga išlieka net iki devynerių metų. Dantų silantavimas gali būti atliekamas nuo maždaug 6-7 metų, kada susiformuoja nuolatiniai dantys, iki maždaug 15 metų, kuomet galutinai susiformuoja sąkandis.

Skaityti toliau

Odoo eCommerce – tobula verslo valdymo sistema elektroninei prekybai

Elektroninių parduotuvių kūrimasNe paslaptis, kad absoliuti dauguma vykdančių prekybą internete, naudoja atvirojo kodo el. prekybos turinio valdymo sistemas – PrestaShop, OpenCart, Magento, OXID eShop, WordPress WooCommerce ir kt. Pagrindinė populiarumo priežastis – tokios el. prekybos platformos paruošiamos darbui greičiau nei elektroninių parduotuvių kūrimas pagal individualų užsakymą, o ir kainuoja gerokai mažiau. Na, o kai nepakanka standartinio funkcionalumo, jau yra sukurta tūkstančiai įvairiausių mokamų ir nemokamų modulių, išplečiančių galimybes. Visgi tokios sistemos turi ir trūkumų – prekybininkams tenka papildomai naudoti nemažai kitos programinės įrangos, neturinčios tiesioginio tarpusavio ryšio:

  • ryšių su klientais valdymui (CRM)
  • sandėlio valdymui;
  • pirkimų ir pardavimų valdymui;
  • rinkodaros valdymo.

O ar nebūtų patogiau turėti vieną bendrą, darniai veikiančią sistemą be jokių išorinių sistemų integracijų? Sprendimas yra – visame pasaulyje itin populiari verslo valdymo sistema (ERP) „Odoo“ su papildomu elektroninės prekybos eCommerce moduliu, galimybėmis nenusileidžiančiu, o valdymo patogumu dažnai netgi gerokai lenkiančiu aukščiau paminėtas sistemas.

Kadangi verslo valdymo sistema augančioms įmonėms šiaip ar taip yra neišvengiamai reikalingas dalykas, toks vientisas sprendimas elektroninei komercijai – išties idealus pasirinkimas. „Odoo“ leidžia turėti viską vienoje vietoje – ne tik pačią internetinę parduotuvę kaip prekių katalogą, bet ir jos klientų duomenų bazę (kontaktiniai duomenys, užsakymai, susirašinėjimų bei tel. pokalbių istorija), apskaitą (leidžia išrašyti sąskaitas faktūras, automatiškai klientams siunčiamas el. paštu bei matomas el. parduotuvės paskyroje) bei sandėlio valdymą, ypač palengvinantį darbą. Vykdant prekybą iš sandėlio (ar tuo labiau iš kelių sandėlių), pasidaro sudėtinga greitai surasti reikiamą prekę, ypač kai jų yra šimtai ar net tūkstančiai. „Odoo“ sandėlio modulis leidžia kiekvienai prekei priskirti tikslią sandėliavimo vietą, pavyzdžiui, konkretų sandėlį, eilę, lentyną ir stalčių. Atsispausdinus sąrašą prekių, kurias reikia surinkti užsakymui, šalia prekės pavadinimo yra nurodoma ir vieta, kur ši prekė padėta. Dar vienas privalumas – visada žinosite, kiek tiksliai turite tam tikrų prekių bei kiek tūksta, kad būtų galima įvykdyti užsakymus. Sistema rodo ne tik faktinį prekių likutį, bet ir kiek iš jo yra rezervuota klientams, kiek jau yra užsakyta iš tiekėjo ar kiek dar reikėtų užsakyti papildomai, kad visiems ją užsisakiusiems klientams pakaktų. El. parduotuvėje taip pat galima rodyti realų sandėlio likutį. Kad prekių nepritrūktų, esant poreikiui galima netgi sukonfigūruoti automatinį jų užsakymą iš tiekėjo, kai kiekis pasidaro mažesnis negu nustatytas minimumas. Na, o jei internete prekiaujama savos gamybos prekėmis, nepakeičiamas būtų gamybos modulis, leidžiantis internetinius užsakymus paversti užsakymais gamybai, efektyviai planuoti gamybos darbus, fiksuoti jų eigą, sekti žaliavų sąnaudas, formuoti jų pirkimus bei tiksliai skaičiuoti gamybos savikainas.

Skaityti toliau

Kaip prisijaukinti naują telefoną?

Naujas iPhone 7 8 priedai ir jo buvimas namuose – kaip naujas šuniukas ar kitas gyventojas. Labai norėjome, dabar turime ir net šiek tiek bijome – nuo ko pradėti, o ką dabar reikės daryti? Nebijokite – prisijaukinsite naująjį telefoną greičiau nei įsivaizduojate.

Pilnai pakraukite, įjunkite – skirkite tam laiko

Pirmiausia, sutarkime, kad skirsite tam pakankamai laiko. Ne šiek tiek, ne tik truputį, o tiek, kiek iš tikro reikia. Skirkite tam kelias valandas ir greitai viską suprasite, išmoksite, norėsite dar. Prieš pradedant, telefoną pilnai pakraukite, kad baterija būtų prisisotinus. Siekiant jos ilgesnio gyvenimo, pirmuosius 10 kartų ją įkraukite tik iki galo, ir tik tada, kai ji visiškai išsikraus. Įjunkite telefoną ir tegul pažintis su naujuoju iPhone prasideda.

Sukurkite tinkamą slaptažodį

IPhone 7Jeigu neturite, sukurkite slaptažodį. Tokį, kurį tikrai atsimintumėte, kuris nebūtų aiškus pašaliniams. Gerai, kai mūsų naudojami slaptažodžiai tampa mūsų savęs užsiprogramavimo būdais. Pavyzdžiui, jeigu norite parašyti bakalaurinį ir vis nesiryžtate to padaryti, tegul slaptažodis būna "parašiaubakalaurinį", jeigu jaučiatės negražiai, rašykite "esugraži" ir pan. Tai sustiprins jūsų pasitikėjimą savimi ir savo tikslais.

Pasitikrinkite pagrindines funkcijas

Skaityti toliau