Ar lęšiai internetu padės sutaupyti?

Kontaktiniai lęšiai vertinami dėl savo patogumo ir universalaus naudojimo. Juos galima nešioti tiek kasdienių pasivaikščiojimų metu, tiek darbe, kelionėse ar pramogaujant. Tiesa, priešingai nei akiniai, lęšiai reikalauja nuolatinių investicijų. Ieškantiems ekonomiškiausio sprendimo, patiks lęšiai internetu. Tai ne tik puikus būdas sutaupyti, bet ir galimybė rinktis iš itin plačios gaminių pasiūlos, įsigyti tiek vienadienius, tiek mėnesinius, įprastus ir spalvotus lęšius.

Kontaktinių lęšių tipai

LęšiaiJei nusprendėte nešioti lęšius, turite žinoti, kad jie skiriasi savo tipais. Populiariausias pasirinkimas – vienadieniai ir mėnesiniai kontaktiniai lęšiai, nešiojami įprastų pasivaikščiojimų metu, darbe ar kasdienėje veikloje. Vienadieniai lęšiai yra plonesni ir laidesni orui. Daugelis pirkėjų tvirtina, kad šie gaminiai yra malonesni ir patogesni. Trūkumas tai, kad vienadieniai lęšiai, kaip ir sako jų pavadinimas, nešiojami vieną dieną. Vieną kartą išimti iš akies, gaminiai turi būti išmesti. Tai praktiškas sprendimas, jei lęšių nenešiojate kasdien, pvz., užsidedate juos sportuodami ar eidami į kavinę. Jei lęšius norite nešioti kiekvieną dieną ir visomis progomis, siūlome rinktis mėnesinius gaminius. Jie yra daugkartinio naudojimo, todėl padės taupyti regėjimui skirtas išlaidas. Paprastai lęšiai išimami vakare. Jie laikomi specialiame skystyje, kuris valo ir dezinfekuoja.

Skaityti toliau

Lubiniai šviestuvai – gero skonio simbolis

Jei mėgstate laiko patikrintus dalykus ir norite, kad detalės, esančios jūsų namuose išliktų stilingos ir po daugelio metų, geriausias būdas formuoti namų apšvietimą – lubiniai šviestuvai. Jie dera prie bet kokio stiliaus interjero, yra be galo patogūs, praktiški, kokybiškai išsklaido šviesą. O šiuo metu vyraujanti didžiulė tokio pobūdžio šviestuvų pasiūla leidžia išpildyti net ir pačius išrankiausius troškimus. Kuo ypatingi lubiniai šviestuvai?

Praktiškumas

Šviestuvai luboseKad ir kokie dailūs ir prabangūs bebūtų sietynai, pagaminti iš gausybės dalių ir prikabinamų detalių, norint juos nuvalyti, tenka sugaišti nemažai laiko. Lubiniai šviestuvai pasižymi paprastomis, aiškiomis formomis, yra patogiai išgaubti, todėl jų priežiūra itin paprasta. Be to, didžiulių sietynų konstrukcijos dažnai turi smailius galus, kuriais galima susižeisti. Taigi, jei nuolatinis dulkių valymas sunkiai prieinamose vietose jums yra tikra katorga – verčiau rinkitės lubinius šviestuvus, kurie nesukels jokių rūpesčių.

Skaityti toliau

Populiariausi ratlankių tipai

RatlankiaiNori nenori, šie metai, pasak verslininkų, tik patvirtina pasibaigusią krizę, o ratlankiai – vienas svarbiausių automobilio išskirtinumą pabrėžiančių elementų. Ruduo vėl priminė pareigą pakeisti padangas ir jas papuošti. Iš pastarųjų ant bangos atšuoliavo lieti vokiečių ir italų gamybos ratlankiai.

Naujos tendencijos

Keista, tačiau pradeda ryškėti tendencijos pagal regionus. Ratlankiai kaune tapo svarbiu automobilio aksesuaru. Čia skiriamas didelis dėmesys ar ratlankis turi dažų ir lako padengimo garantiją. Tuo tarpu, ratlankiai vilnius dažniau žvelgiama į skardinius arba lengvo lydymo naudotus ratlankius. Vilnius – šalies mastu savą specifiką turintis miestas. Šalies sostinė – dažniau tenka pastovėti kamščiuose, keliai žiemą barstomi druska. Visa tai kenkia automobilio ratams. Todėl vairuotojai tampa labai praktiški.

Žinoma, nemažesnę įtaką daro automobilio modelis. Ratlankiai pagal automobili taikomi, dažniausiai, gana standartiškai: ratlankiai r18 arba ratlankiai r16. Tačiau tai klaida, meistrai nuolat primena tokio pasirinkimo grėsmes.

Naudoti ratlankiai

Skaityti toliau

Žiemą dažniau tenka keisti automobilio stiklus

Žiemą automobilio stiklu keitimas tampa kur kas dažnesnis negu kitu metų laiku. Važinėti su blogais automobilių stiklais tikrai negalima, todėl meistrai ir automobiliu stiklai Vilniuje laukia kasdien, jeigu tik yra poreikis pasikeisti. O kodėl gi gali tekti tai daryti? Štai atsakymai jums

Slidus kelias – daugiau avarijų

StiklaiŽiemą avarijų kur kas padaugėja. Tą patvirtina visi rodikliai, kad ir kur žiūrėsite. Vos paberia pirmąjį sniegą dangus, keliuose tuojau ima čiuožinėti vairuotojai, išsigandę dėl prasidedančių katastrofų virtinės. Tokia jau ta žiema, pasitinkanti mus su visu glebiu avarijų. Jeigu norime, kad viskas būtų gerai, ir kad mums netektų slidinėti, čiuožinėti ir patekti į avariją, tuomet aišku reikia geriausiai stabdančių žieminių padangų, ir neviršyti greičio. Saugus greitis žiemą yra ne tas pats kaip vasarą. Ir visgi, laikomės ar nesilaikome tų reikalavimų, avarijų daugėja, kartais net ir švelnus slydimas sukelia auto įvykį. Tad kai tų avarijų yra, tai ir automobiliui daugiau sudaužimų. Kadangi priekinis stiklas yra laminuotas, jis tvirtesnis ir dūžta rečiau. Nebent įskyla. Bet štai grūdinti automobilio stiklai iš šonų ir galinio lango, tikrai verčia kartais staiga užsidengti galvą. Kai jie dūžta, daugybė duženų lekia į visas puses. Po avarijos juk su sudaužytais stiklais nevažinėsi – tenka juos (senus) keisti naujais. Štai tau ir viena iš priežasčių, kodėl žiemą automobilio stiklu keitimas kur kas dažnesnis.

Tamsus metas – daugiau plėšimų

Skaityti toliau

Pigių kelionių idėjos žiemai

Keliauti norisi ir žiemą, o ypač, kai galima gauti tokių pigių kelionių bilietų (ne tik Ryanair siūlo pigiausius skrydžius, paieškojus galima rasti dar pigesnių kelionių). Kaip rasti tas pigias keliones? Galite ieškoti patys, tačiau taip sugaišite daug laiko ir galbūt nerasite visko, ką iš tiesų siūlo įvairios transporto priemonės ir skirtingos jas administruojančios įmonės. Skrydžių geriausia ieškoti per tarpininkaujančias bendroves, kurios puikiai pasirūpina, kad būtų užtikrintos geros skrydžių kainos, ir kad būtų galima lengvai rasti pasirinktos kelionės maršrutą tiesiogiai arba be persėdimų. Pageidaujant, jums gali būti sujungti Ryanair, Wizzair, Air Baltic ir kitų bendrovių skrydžiai, taip išgaunant optimalų maršrutą ir nusiperkant tikrai pigius bilietus. O kur keliauti žiemą? Kur gera pabūti, kai Lietuvoje dienos susitraukia į niekingas 7 valandas, ir kur pigu nuvykti?

Marokas

Ryanair bilietaiJeigu dar nebuvote Maroke, verta ten gal net ryžtis sutikti Naujus metus. Kelionę žiemą galima rasti pigesnę negu vasarą, sezono metu. O štai šilumos ten gausite tikrai daugiau negu prie apsnigtos eglutės Lietuvoje. Sušildys jus ir tas jausmas, kai labai malonu leisti pinigus, kadangi Maroke viskas yra pigiau.

Kipras

Skaityti toliau