Saldumynai su konjaku

Nors konjakas garbių damų ir ponų yra geriamas kaip taurusis gėrimas, taip pat jis puikiai tinka ir į saldumynus. Gabios šeimininkės gerai žino, kad konjakas gali nuostabiai pagerinti skonį įvairių gaminių, saldumynų.

Vafliai su kremu

KonjakasAtrodytų, jeigu gaminami vafliai, tai kurgi ir tas konjakas tiks? Tačiau iš tiesų yra nemažai vietų, kur jis gali būti pilamas. Pavyzdžiui, kuo puikiausiai konjakas gali būti pilamas į maistą, kuris nebus nei kepamas, nei verdamas. Nelabai prasminga pilti alkoholį į kepinius, nebent norime išgauti ypatingą purumą. Jeigu pripilsime daug alkoholio į mielinę tešlą, tuomet alkoholis išgaruos ir ten susiformuos kiaurymės, tai bus papildomas kepinio privalumas. Tačiau tam nebus naudojamas toks geras gėrimas kaip konjakas, užteks ir paprastesnio spiritinio gėrimo. Tačiau konjakas gerai tiks tada, kai norėsime pagardinti kokį nors kremą, užtepėlę ar kažką kito, ko neveiks aukšta temperatūra.

Jeigu kepame traškius skanius vaflius, galbūt norėsime juos užpildyti skaniu grietininiu kremu. Jį išskusime iš grietinėlės, cukraus, kvapiųjų medžiagų ir galbūt įpilsime kelis šaukštus konjako. Tada konjakas suteiks nuostabų papildomą skonį bei kvapą, ir mūsų saldumynas bus dar labiau ypatingas.

Saldainiai su konjaku

Skaityti toliau

Kaip paprastais būdais apšildyti namus

Statybos KlaipėdojeStatant naujus namus Lietuvoje, tinkamas energinio naudingumo sertifikatas išduodamas tik tiems namams, kurie būna tikrai gerai apšiltinti. Todėl visada galima galvoti apie tai, kaip reikia tinkamai šiltinti savo namus. Seniems namams tokie privalomi termoviziniai tyrimai nėra būtini, nebent jie yra atliekami po kažkokių Europos lėšų įsisavinimo ir pinigų paėmimo. Tačiau daug žmonių tiesiog siekdami sau gerovės, mielai prisiima atsakomybę tinkamai apšiltinti namus, ir tai daro patys.

Sienų šiltinimas

Tad jeigu jūs norite savarankiškai apšiltinti namus tam, kad termoviziniai tyrimai rodytų geresnius rodiklius, pirmiausia reikia galvoti apie sienų šiltinimą. Jis leistų namus pasidaryti tikrai šiltais, kadangi per sienas būtent gali įeiti ir išeiti labai daug šilumos ir šalčio. Šiluma susilaiko tokiu pagrindu, jog ji sustoja ten, kur būna tam tikri oro burbuliukai arba oro tarpeliai, juose kaip tik ir susilaiko šiluma. Dėl to nauji namai dažnai statomi iš akytų blokelių, kad per tuosburbuliukus einanti temperatūra ten liktų. Taigi, sienų šiltinimas ir prasideda nuo tokių statybinių medžiagų įjungimo į statybas. Tačiau jeigu jau namas yra pastatytas, tarkime iš rąstų ar kitų medžiagų, tai belieka jį šiltinti. Tą galima daryti dedant putų poliestirolio, akmens vatos, ar senoviškai – kokių nors pakulų, spalių – sluoksnį. Tada ant viršaus dedama gipso kartono plokštė ir formuojamas koks nori namas. Šis sluoksnis puikiai sulaiko temperatūrą ir apšiltintame name būna gera.

Plyšių sandarinimas

Skaityti toliau

Kiek kainuoja iš seno namelio pasidaryti naują

Kiekvienam nameliui kartais išaušta diena atsinaujinti, tada naujos plastikinės durys, nauji ir sandarūs plastikiniai langai, pakeistas stogas, kosmetinė apdaila sukuria naujo restauruoto namo įvaizdį. Šiandien klausiame – kiek kainuoja iš seno namelio pasidaryti naują arba beveik naują.

Sienos

LangaiBe jokios abejonės, pirmas dalykas, kurio reikia griebtis, tai sienos. Sienos turi būti apšiltintos, jeigu yra kokia supuvusi lenta – reikia ją pakeisti sveika. Taip pat, jeigu kažkas pelyja, reikia atlupti lentą pažiūrėti ar viduje nėra grybo. Ir medines sienas galima apmūryti, ir mūrines sienas galima apdėti rąstais. Svarbu, kad atsirastų naujas šiltinimo sluoksnis. Taigi, jums kainuos šiltinimo medžiagos (galbūt akmens vata ar stiklo vata), ir ta danga, kurią dėsite ant šiltinamojo sluoksnio. Pigiausias variantas turbūt yra gipso kartono plokštės, kurias galima vėliau ir dažyti, ir tapetuoti, ir kitaip padengti gražiais dalykais. Fasadas irgi gali būti atitinkamai dailinamas tinkuojant, dažant ir kitaip sutvarkant tai.

Langai ir durys

Skaityti toliau

Vestuvių filmuotojas jūsų vestuviš pokyliui

Beveik visoms šiuolaikinėms sutuoktuvėms reikalingas vestuvių filmuotojas. Jis leidžia tinkamai įamžinti geriausias vestuvių akimirkas, o vėliau jomis pasidalinti su visais žmonėmis. Tokie dalykai patinka daugeliui, kas nori turėti prisiminimus vienoje vietoje, o vėliau ir pasidalinti jais su kitais. Kaip žinia, ne kiekvienas žmogus turi galimybę nusisamdyti profesionalus, galinčius padaryti viską, ko norite. Be abejo, geriausia, jeigu jūsų vestuvių filmuotojas bus patyręs ir puikiai žinos, ką jis turi daryti ir kaip. Kokios to sėkmingo vestuvių filmavimo paslaptys?

Visos vestuvių dalys

Vestuvių filmuotojasVienas iš svarbesnių dalykų, leidžiančių sukurti bet kokį filmą, tai yra nuoseklaus siužeto bei kulminacijos laikymasis. Eidami į klasikinius spektaklius ir dramas mes išgyvenime daug jausmų, patiriame susidomėjimą bei visą emocijų spektrą dėl to, kad yra laikomasi įvairių svarbiausių dramos principų. Todėl tada, kai norite gražių vestuvių, jas reikia specialiai režisuoti. Jeigu pažvelgtumėte struktūriškai, pastebėtumėte, kad ten savaime jau yra atlikta daug režisūros etapų: draugystė, piršlybos, pasiruošimas vestuvėms, ceremonija su kulminacija, šventė, įvairūs vestuviniai papročiai. Taigi, tam, kad jūsų filmas būtų svarus, svarbu stengtis įamžinti skirtingus vestuvių etapus. Labai neįdomu žiūrėti filmą, kuriame nufilmuota tik tuoktuvių ceremonija, arba tik vienas šokis. Reikia daryti santrauką reikšmingų dalių. Nepamirškite, kad jauniesiems visa vestuvių diena ir net diena prieš tai yra labai svarbios, ne ką mažiau svarbios nei viskas, kas vyksta po to. Reikia susiruošti, viską suplanuoti, o per vestuves – tik atlikti. Todėl kuriant vestuvinį filmą reikalingas filmavimas dar prieš visas ceremonijas. Tada, žinoma, reikia nufilmuoti ceremoniją, gėlių mėtymą po jos, sveikinimus, šventę, antrąją dieną, jeigu ji taip pat yra. Iš gautos medžiagos reikia montuoti vestuvinį filmą.

Paryškinti momentai

Skaityti toliau

Prieš nėštumą – skuba įsidarbinti

Jurga sako, kad nors yra gera savo srities specialistė, bet visą laiką dirba pusiau legaliai arba ant autorinių sutarčių, trumpalaikių patentų. Tačiau jau kelios savaitės ją itin patraukė darbo skelbimai. Jauna moteris liūdi, kad, nors ir moka puikiai dirbti ir gali gerai finansiškai pasidarbuoti dirbdama savo darbus, tačiau turės įsidarbinti kažkur, pas kažką, kur jai gal net neskirs didelio atlyginimo. Viso to priežastis – artėjantis nėštumas.

Skundžiasi socialinių garantijų prastumu

Ieškau darboKaune gyvenanti moteris neseniai sukūrė šeimą „ne iš reikalo“ ir norėtų tapti mama. Tačiau čia tenka atsigręžti į visas savo darbo patirtis. Psairodo, puikias makiažo ir gelinio lakavimo paslaugas teikianti moteris negali normaliai pagrįsti savo darbo. Dažnai jai tekdavo tuos pačius darbus atlikti neišmušant jokio kvito, taigi, mokesčių sumokėta ne tiek ir daug. Be to, dirbant tiek pagal idividualios veiklos pažymą, tiek pagal patentus ar autorines sutartis (ypač kai važiuodavo dirbti renginiuose, vestuvėse ir pan.), tie patys uždirbti pinigai traktuojami ne taip jau ir gerai. Tai yra, moteris, dirbdama pati ant savęs, uždirba visai nemažai, sumoka visus stabilius mokesčius, tačiau vėliau, kai skaičiuojamos motinystės pašalpos ir panašūs dalykai, jie nėra skaičiuojami tokiu pačiu principu, kaip skaičiuojant darbą, kada dirbama sudarius darbo sutartis. Tad moteris, nors ir skundžiasi, sako, jog tikisi ateityje būsiant tokius pokyčius. Kadangi nori gauti normalią motinystės išmoką, ji žino, jog jai apsimoka įsidarbini nors ir už minimumą kokiame nors kioske – vis tiek išmokos bus didesnės nei jas skaičiuojant pagal dabartinius kur kas didesnius, bet neva netinkamai įformintus uždarbius.

Darbo ieškosi ne tik pagal kvalifikaciją

Skaityti toliau