Jeigu išeinate iš darbo – viskas apie mokesčius

Įmonių buhalterinė apskaita Kaune ar kituose miestuose visada yra sudėtinga. Tam reikia samdyti buhalterius arba buhalterių įmones, tik taip įmanoma pasiekti reikiamus skaičiavimus. Taigi, jeigu norite, kad jūsų buhalterinė apskaita būtų tvarkinga, turėkite gerą buhalterį. Tačiau tam tikrus buhalteriams žinomus dalykus būtų pravartu žinoti ir darbuotojams. Deja, dažnas žmogus atėjęs dirbti net neskaito savo sutarties, o kai paprašomas išeiti iš darbo, taip pat nieko nežinodamas pasirašo kažkokius popierius ir viskas.

Jūsų išeitinės

Profesionali buhalterijaPirmas dalykas, kurį turi žinoti kiekvienas dirbantis žmogus, tai kad įstatymas jums garantuoja galimybę nelikti tiesiog ant ledo, kai liekate be darbo. Kadangi tai, ką jūs iš tiesų dar turite turėti – tai išeitinę išmoką. Tačiau verta dėl jos kovoti tik tuomet, jeigu prieš tai bent pusmetį pradirbote toje įmonėje. Jeigu turite iš seniau gerą stažą, tačiau čia dirbote tik trumpą laiką arba už labai mažus pinigus – buhalterinė apskaita nebus palanki jums net ir gaunant išeitinę. Tuomet galbūt labiau apsimokės bedarbio pašalpa, o ji nusikeltų gerokai į priekį, jeigu jums duos išeitinę. Taigi, pasvarstykite, kas geriau. Visgi, jeigu esate atleidžiamas iš vietos, kur jau labai ilgai dirbate, neišeikite savo noru. Jūs neprivalote nieko pasirašyti, o esant spaudimui galite kreiptis į darbo inspekcijas. Darbdavys turi jus atleisti pats ir jums sumokėti.

Išėjimas iš darbo abiejų šalių susitarimas ir to žala

Skaityti toliau

Išnuomotu automobiliu po sostinę: turistiniai objektai II/II

Taigi, įsivaizduojame, kad autonuoma Vilnius jau įvyko, ir tęsiame toliau mūsų pažintį su sostine bei pasakojame, kur verta važiuoti ir ką pamatyti.

Kelionė link Antakalnio

Taigi, nesvarbu, ar automobilis iš https://www.turbonuoma.lt/ilgalaike-automobiliu-nuoma/, ar iš kitur, po miestą su juo važinėti vis tiek patogu ir būtina. Kilkite nuo Mindaugo tilto link Antakalnio. Atsitrenksite į žiedą ir priešais šviečiančią Petro ir Povilo bažnyčią. Šalia yra ir automobilių stovėjimo aikštelė, kuri gal net yra nemokama arba nelabai brangi. Būtinai čia prisitarkuokite ir leiskite sau pasimėgauti viena keisčiausių bažnyčių. Pasivaikščiokite po vidų, pamatykite, kad tos skulptūros pralenkia net ir visas matytas Italijos bažnyčias.

Valakampiai

Turbo nuomaJeigu vasara, saulėta, važiuokite dar toliau nuo centro iki Valakampių. Ir turistui, ir paprastam miesto gyventojui vasarą smagu nuvažiuoti į šią pušų ir eglių apsuptį. Ten smėlis, ten pliažas, ten tikrai geras jausmas išsimaudyti. Ypač žinant, kad upė ten tikrai švari, nes dar tik įteka į miestą. Vasaros metu ten visuomet yra žmonių, o taip pat ir krūmuose tupinčių žurnalistais save vadinančių asmenų, kurie fotografuoja besideginančius ar besimaudančius žmones ir nuotraukas vėliau deda į vadinamuosius "naujienų" portalus. Pamatykite šį keistą reginį, užkalbinkite krūmuose tupintį žurnalistą.

Lazdynai

Skaityti toliau