Naminiai receptai iš mėsos

Norite pavaišinti svečius naminiais mėsos patiekalais? Puikūs zrazai, kotletai, mėsos blynai – visa tai gali būti geras būdas pamaitinti šeimą ir pavaišinti svečius sočiais pietumis. Štai keletas receptų tiems, kurie nėra vegetarai.

Zrazai

Zrazų receptaiZrazų gamybai tiks jautienos sprandinė, kumpis. Mėsą zrazams reikia supjaustyti plonais griežinėliais, tada ją gražiai išmušti. Pagaminti įdarą, kuris gali būti iš maltos mėsos su sūriu, taip pat varškės su špinatais, ryžių – kaip jums skaniau. Mėsos riekeles reikia apkepti, tuomet jas dėti tarsi plokštainį, sluoksniuojant įdarą ir viską gražiai susukant. Tuomet aprišti keliais siūlais, visa tai turi būti panašu mėsos suktinuką. Dėti į verdantį vandenį ir troškinti, tą galima daryti drauge su daržovėmis. Patiekti su bulvių koše ir burokėlių ar kita mišraine.

Kotletai

Skanus mėsos patiekalas, pagaminamas tikrai paprastai – tai kotletai. Pagal galimybes pirkite kiaulienos arba jautienos, o dar geriau – maišytą – faršą. Jį suprieskoniuokite druska, pipirais, sausais česnakais. Niekada nepamirškite sausų česnakų miltelių, jie atneša tikrą magiją į namus. Tuomet išmirkykite batono ir santykiu 50 su 50 maišykite vandenyje arba piene išmirkytą batoną drauge su kotletų mėsa. Galite įberti ir manų kruopų vietoje batono, kiti žmonės naudoja avižas. Įmuškite kelis kiaušinius, suformuokite iš išmaišytos tešlos gražius kotletukus ir kepkite juos aliejuje. Štai ir turite puikų, skanų naminį kotletų patiekalą. Patiekite su karštomis bulvėmis ir daržovėmis. Galite pasigaminti baltą kotletų padažą iš sviesto, miltų, grietinės.

Karbonadai

Reikės įsigyti tos pačios jautienos arba kiaulienos sprandinės, nugarinės arba kumpio. Supjaustyti nedidelėmis riekelėmis. Tuomet išprieskoniuoti. Na ir tada aišku išmušti. Kiti daro atvirkščiai: pirmiau mėsą išmuša, tada sumarinuoja. Galima daryti dvejopai. Galiausiai vis tiek reikia, kad prieskoniavimo procesas užtruktų, kuo jis ilgiau truks, tuo bus visiems geriau ir mėsa bus tikrai skanesnė.

Karbonadą geriausia kepti ant sviestu pateptos keptuvės, nepamiršti uždėti sūrio, kuris lydytųsi ir skaniai nubėgtų gerkle. Patiekti su bulvėmis ir žaliomis, skaniomis salotomis.

Kepenėlės

Kai trūksta pinigų ir norisi sveikai maitintis – metas pasilepinti vištienos kepenėlėmis. Geriau šį malonumą sau leisti tik kartą per mėnesį, nes kepenėlėse labai daug geležies. Tad vertėtų pasigaminti jų rečiau, o ypač gerai tada, kai nusilpsta organizmas. Kepenėles reikia ruošti panašiai kaip bet kurią kepamą mėsą, tačiau svarbiausia yra jas gerai nuplauti, o paskui itin smulkiai supjaustyti.

Palikite atsiliepimą