Kokie nuotolinio mokymosi privalumai ir trūkumai?

Nuotolinis mokymasis labai populiarus, todėl svarstant klausimą ar verta rinktis tokius mokymus reikia įvertinti svarbiausius privalumus ir didžiausius trūkumus. Tik tuomet galima suprasti ar Emokymas jums tiks ir ar tai bus vertingi mokymai. Reikia paminėti ir tai, kad, kai yra daug nuotolinio mokymosi pasiūlymų, tai tampa sudėtinga suprasti, kurie yra reikalingi, o kurie ne. Todėl prieš renkantis reikia ne tik įvertinti privalumus ir trūkumus, bet ir susipažinti su programomis ir įsitikinti, kad tai yra būtent tai, ko jums reikia.

Įvairios įstaigos organizuoja nuotolinius mokymus. Galima rasti ir kolegijas, ir universitetus, ir kitas įstaigas, kurios rengia tokius mokymus. Pirmiausia pagalvokite kokių mokymų norite, nes galima rasti nuo kursų iki magistro diplomo. Kai jau žinosite, kokių mokymų jums reikia, galite peržiūrėti pasiūlymus, teikia skirtingos mokymus organizuojančios įstaigos. Tuomet beliks palyginti pasiūlymus ir rinktis.

Mokymai internetuTaip pat būtina įvertinti ir tai, kokie pagrindiniai privalumai bei trūkumai yra mokantis nuotoliniu būdu. Didžiausias trūkumas – nėra tiesioginio kontakto su dėstytojais ir mokytojais. Kai kuriems besimokantiems labai svarbus būtent tiesioginis kontaktas, kai galima klausti papildomų klausimų ar paprašyti pagalbos atliekant tam tikras užduotis iškart, o ne po kurio laiko. Kitas trūkumas susijęs su tuo, kad nuotoliniu būdu mokytis gali tikrai ne kiekvienas. Toks mokymasis reikalauja disciplinos, juk reikės savarankiškai prisijungti prie mokymų medžiagos ir mokytis, atlikti užduotis ir pan. Ne kiekvienas gali prisiversti prisėsti prie mokymų ir mokytis savarankiškai. Dabar metas pakalbėti apie didžiausius privalumus. Jei jūs neturite bėdų su savarankiškumu ir disciplina, tai puikus būdas bet kurioje vietoje ir bet kuriuo metu mokytis. Svarbu tik, kad turėtumėte galimybę prisijungti prie interneto. Kitas privalumas – kaina. Tokie mokymai daug pigesni, nei mokėtumėte mokydamiesi įstaigoje, juk resursų parengti tokius mokymus reikia ne tiek daug. Emokymas yra puiki galimybė sąlyginai nebrangiai mokytis jums patogiu metu.

Skaityti toliau

Kaip apsaugoti savo mobiliojo telefono ekraną?

Mobiliojo telefono ekrano apsauga yra labai svarbi, o tam, kad ekranas būtų tinkamai apsaugotas, tai reikalingas stikliukas telefonui arba speciali plėvelė. Retai, kuris iš mobiliojo telefono naudotojų nori, kad ekranas būtų subraižytas ar skilęs, tačiau ne visi supranta, kokia svarbi yra tokio stiklo pažeidimų prevencija. Norėdami išvengti telefono ekrano pažeidimų, turite pasirūpinti ekrano apsauga. Kokią rinktis?

Kartais galima išgirsti, kad tiems, kurie turi mobilųjį telefoną, kurio ekranas pagamintas su specialia danga gali apsaugoti nuo smūgių ir subraižymų, nereikia jokių apsauginių plėvelių ar stikliukų. Vis dėl to, geresnė papildoma apsauga tikrai nepakenks, todėl galite įsigyti ekrano plėvelę, kuris padės užtikrinti dar didesnę apsaugą. Visiems kitiems reikia svarstyti ar rinktis stikliuką, ar plėvelę.

StikliukaiKuo skiriasi šie du pasirinkimai: apsauginė plėvelė ir apsauginis stiklas? Apsauginė plėvelė, kuri skirta klijuoti ant mobiliojo telefono ekrano turi didelį privalumą – kainą. Jos kaina išties yra maža, palyginus su kitomis priemonėmis skirtomis ekrano apsaugai. Tiesa, yra kitas trūkumas – jums teks dažnai keisti tokias plėveles, nes jos greitai susibraižys, o tai sudaro didesnę galutinę kainą. Be to, reikia nepamiršti, kad jos neapsaugos nuo rimtų ekrano pažeidimų, o tik nuo paprastų nedidelių įbrėžimų. Norėdami geresnės apsaugos ekranui, kad saugotų ne tik nuo paprastų smulkių įbrėžimų, bet ir nuo skilimo, tai turite rinktis apsauginį stiklą. Tai labai geras pasirinkimas. Tiesa, didžiausias jų trūkumas – kaina. Apsauginis stiklas skirtas mobiliojo telefono ekrano apsaugai kainuoja brangiau, nei apsauginės plėvelės. Tiesa, priklausomai nuo gamintojo ir atsparumo lygio, kaina gali ženkliai skirtis. Tačiau, jei jūsų mobilusis telefonas neturi grūdinto stiklo, kurį sukomplektavo gamintojas, tai toks apsauginis stikliukas telefonui yra geriausias pasirinkimas, kokį galite rinktis norėdami apsaugoti savo telefoną nuo subraižymų ir ekrano skilimo nuo smūgio.

Skaityti toliau

Kaip pasirinkti paslaugos teikėją?

Specialistų paslaugos LietuvojePaslaugų įvairovė ne tik teigiamai veikia pirkėjus, bet ir sukelia sumaištį, kai reikia tinkamai pasirinkti. Tokiu atveju padeda paslaugų tiekėjų rekomendacijos ir visos svarbiausios informacijos sužinojimas. Tai leis lengviau apsispręsti bei sumažins netinkamai teikiamų paslaugų gavimą.

Kaip tai veikia? Viskas ganėtinai paprasta. Jei jūs surasite apie dominančią paslaugą visą reikalingą informaciją, tai galėsite patys palyginti skirtingus pasiūlymus ir pasirinkti tą, kuris labiausiai jums tiks. Kartais nežinant visos informacijos apie paslaugą, galima priimti netinkamą sprendimą. Pavyzdžiui, jei jums reikalingos maitinimo paslaugos, tai nežinant kokius patiekalus, per kiek laiko pagamins ir iš kokių produktų gamins, galima nusivilti paslauga, kai jūsų šventei patieks vakarienę iš nekokybiško maisto arba vėluos pristatyti užsakymą. Manau to niekas nenori, todėl tam, kad išvengti galimų nesusipratimų, reikia rinkti visą informaciją iš anksto. Jei jūs negalite patys rasti reikiamų atsakymų, tai kreipkitės į paslaugos teikėją.

Skaityti toliau