Kas turi darbo dėl interneto parduotuvių

Apsilankius tokiose parduotuvėse kaip 1a.lt, nesunkiai suprasite, kad jų atsiradimą turėjo nulemti kažkieno ilgas ir sunkus darbas. Iš tiesų, tam, kad tokios parduotuvės veiktų, turi dirbti nemaža žmonių grandinė, įvairių sričių profesionalai. O juk interneto parduotuvių gausa išaugo labai smarkiai per pastaruosius 10 ar daugiau metų. Ir tai yra išraiška to, kad pamažu visas mūsų gyvenimas „virtualėja“ ir keliasi į internetą. Tad ir parduotuvės ten persikelia. Tad kas iš tiesų turi daug darbo dėl to, kad yra interneto parduotuvės ir jos veikia?

Programuotojai

Apie programuotojų trūkumą nuolat trimituoja ir žiniasklaida, ir įdarbinimo tinklai. Darbdaviai jų ieško, tenka pasitelkti ir iš kitų užsienio šalių, ir ne tik iš pigesnę darbo jėgą siūlančių, bet ir iš įvairų kitų. Taip yra, kad programuotojų mums nuolat trūksta. Nes jų nespėja tiek atsirasti, kiek yra darbo interneto tyruose. Tad vienas iš pavyzdžių – interneto parduotuvės. Užeikite į 1a.lt parduotuvę ir pamatysite, kokia gausa ten yra visokių sistemų, puslapių ir vidinių jų vietų. Kiek daug ten slenka informacijos, juda vaizdai, galima pasirinkti kažkokių dalykų, naudotis įvairioms opcijomis. Visa tai kažkam reikėjo suprogramuoti ir žinoma tenka prižiūrėti. Interneto parduotuvė, kitaip nei paprasta parduotuvė gatvėje, genda dažniau, jai reikia daug priežiūros. Todėl jeigu statybininkai pastatę namą gali prie jo nelįsti bent 10 metų, nes viskas būna gerai, tai sukūrus interneto parduotuvę, jai tenka nuolatinė priežiūra, kurią turi teikti programuotojai. Gal tai ir lemia tokį programuotojų poreikį, kada sistemas tenka nuolat prižiūrėti. Žinoma, artėjantis dirbtinio intelekto proveržis sumažins tokį programavimo specialistų poreikį, nes naujos kartos programos dirbs dar labiau optimizuotai ir galės perimti kai kurį žmogaus intelektinį darbą.

Tekstų rašytojai, redaktoriai

InternetasKiekvienoje interneto parduotuvėje rasite produktų aprašymus ir tai galbūt bus tie tekstai, kuriuos jums ir teks perskaityti, jeigu į parduotuvę užsuksite kažko nusipirkti. Iš kur tie tekstai visi atsirado? Jeigu prekių aprašymai šiaip būna atspausdinti ant etikečių ir užklijuoti ant pakuočių, realių fizinių daiktų, tai kitokie aprašymai privalo atsidurti ten, kur bus viskas talpinama skaitmeninėje erdvėje.

Taigi, jeigu galvojate, kad kažkam pakako tiesiog nurašyti nuo etikečių informaciją ir įkelti prie produktų nuotraukų, labai klystate. Visų pirma, šiuolaikiniame interneto pasaulyje visur aktyviai veikia SEO marketingas, dėl kurio nuolat yra siekiama išgauti tokius tekstus, kurie neliktų nepastebėti ir puslapį Google paieškoje reitinguotų aukštoje pozicijoje. Todėl tektų rašytojai privalo pateikti informaciją specialiais būdais. Be viso to, interneto parduotuvių aprašymai, tekstai, pasitinkantys jus ant kiekvieno kampo, yra labai svarbūs, nes tampa pagrindine parduotuvės fasado dalimi. Kai įeiname į tikrą parduotuvę, mus pasitinka daugybė dirgiklių: kvapai, prekių išdėliojimas, architektūra, groja muzika ir pan. O interneto svetainėje yra tik vaizdas ir tekstas, dėl to jis turi būti itin gerai parengtas. Tad tekstų rašytojai arba copywriteriai turi ką veikti. O prekės nuolat keičiasi, tai ir tekstų reikia naujų. O kur dar visi šūkiai, lozungai ar ilgesni straipsneliai, pristatantys naujoves ar akcijas… Jeigu ne interneto parduotuvės, tekstų rašytojai šiais laikais neturėtų tiek darbo.

Parduotuvės administratoriai

Skaityti toliau

Namo šiltinimas – akivaizdu, kad šiuolaikinių technologijų dėka, ne tik, kad darbo ištekliai yra mažesni, tačiau ir finansiniai esą reikalingi!

Šiltas namasTikriausiai, kad nei vienam asmeniui nebekyla abejonių, kuomet pradedama kalbėti apie įstabų technologijų progresą, apie tai, kad daugybę įvairiausių dalykų šiais laikais galima pasiekti itin mažesnėmis kainomis, bei įgyvendinti norimus rezultatus ženkliai grečiau. Kitaip tariant, vien dėl technologijų progreso ne vien tik, kad rinkoje atsirado daugybė įvairiausių pasiūlymų, tačiau be viso to ir įgyjama vartotojui nauda yra visai kita – žymiai geresnė.

Šiandieną norėtume paaiškinti tendencijų pokyčius, pasirinkę pavyzdį namo šiltinimas – būtent šiandienos turinyje pasigilinsime, ar tikrai dėl technologijų progreso dėkos žmonėms yra keliamos kur kas mažesnės sąlygos, kai kalbama apie paslaugų kainas, kurios yra reikalingos, norint padengti tam tikrus pasiūlymus. Kitaip tariant, ar tikrai šiuometinės paslaugos kainuoja kur kas mažiau, nei pastarosios buvo anksčiau, bei kokie yra dabartiniai paslaugų kaštai. Sieksime viską kaip tik įmanoma tikslingiau pasigilinti, pasiaiškinti, bei suteikti žmonėms atitinkamos naudos.

Skaityti toliau